Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still1 25

Entertainment

-Rick Alverson / US, 2015

Rick Alverson, regisseur van de slackersatire The Comedy, neemt het fenomeen stand-up comedian onder de loep. Neil Hamburger, ‘’s werelds minst grappige komiek’ trekt van club naar club – zijn treurige optredens brengen hem door heel Amerika. Onderdeel van Looking for America: The Road Is Life.

Poster entertainment

Zeggen dat Hamburger over een beperkt repertoir beschikt is een understatement; vrijwel iedere grap die hij manmoedig aan de man probeert te brengen begint met de standaardopening “Wat is…?” en “Waarom…?” Waarna vrijwel niemand lacht.

In zijn vierde speelfilm schetst Alverson een droefkomisch portret van een man die tot het gilde van de “drifter-dropout” hoort – het typisch Amerikaanse fenomeen van professionals die zonder veel hoop van de ene klus naar de andere gaan, smoezelig motel in, smoezelig motel uit.

Dat Hamburger gewoon doorgaat met wat hij doet ondanks het eclatante gebrek aan succes maakt indruk; ”s mans tenenkrommende optredens zijn meer dan broodwinning, ze zijn een manier om zichzelf uit te drukken. Voor dat streven weet Alverson sympathie op te wekken, ook al is Hamburger een weinig sociaal voelend, misschiens zelfs wel enigszins weerzinwekkende figuur. Hij is wie hij is; aanpassen is geen optie.

Rick Alverson (1971) is een onafhankelijk filmmaker uit Richmond, Virginia. Entertainment werd eerder geselecteerd door het Sundance Film Festival en beleeft zijn Nederlandse première in EYE. Naast speelfilms maakt Alverson videoclips, voor artiesten als Sharon Van Etten en Bonny Prince Billy, en is hij actief als muzikant, onder andere met zijn band Spokane. Zijn eerdere film The Comedy is eveneens te zien in het programma.

“An Odyssey through a soulless American nowhere" (Variety)

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

-Rick Alverson

Productiejaar

2015

Productieland(en)

US

Originele titel

Entertainment

0

Drager

DCP - encrypted

Onderdeel van

Looking for America

Eye werpt dit najaar een nieuwsgierige blik op de Verenigde Staten. Hoe verhoudt het aloude ideaal van een ‘land of the free and home of the brave’ zich met de weerbarstige werkelijkheid?

Lees meer
campagnebeeld Looking For America
Still2 23
Still3 25
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op