Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Estación Catorce (Diana Cardozo, MX 2021)

Estácion Catorce

Bekijk trailer

Diana Cardozo / MX, 2023 / 87 min.

Een kind ervaart de wereld heel anders dan volwassenen. Zo is het stelen van een sofa uit een huis van vermoorde buren voor de 7-jarige Luis geen misdaad, maar een avontuur. Diana Cardozo focust op de belevingswereld van het kind.

poster Estación Catorce (Diana Cardozo, MX 2021)
San Luis Potosi, Mexico. Een dorp waar de treinen aan voorbij rijden, op Estación Catorce stapt niemand uit en niemand in. Waarom ook – in het dorp is vrijwel niets te doen, de bevolking is arm en er is nauwelijks werk.

Hetzelfde slaperige dorpje wordt opgeschrikt als op een dag een kolonne zwarte auto’s naar binnen stuift en een drugskartel zijn machinepistolen leegschiet, een welgesteld echtpaar blijft dood liggen. De vader van de zevenjarige Luis ziet zijn kans schoon en steelt de mooie rode sofa van het vermoorde paar – aan de andere kant van de berg kan hij er goed geld voor vragen. Zoontje Luis gaat met hem mee.

Hedendaags Mexico

Wat volgt is het verslag van een barre tocht met de sofa als topzware handelswaar, gezien door de ogen van het jongetje Luis. Zijn onwetendheid en nieuwsgierigheid vormen de leidraad in een vertelling over hedendaags Mexico, de relatie ouder-kind en de vraag in hoeverre een vader die het beste voor zijn kind wil zich bewust is van moreel bedenkelijke handelingen.

Regisseur Diana Cardozo werkte eerder als journalist en scenarioschrijver. Over Estación Catorce zegt ze: “Ik wilde focussen op de perceptie van het kind en hoe het de wereld leert kennen; in de kindertijd is er nauwelijks besef van verleden en toekomst, en raakt leven in een gewelddadige omgeving genormaliseerd.”

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Diana Cardozo

Productiejaar

2023

Productieland(en)

MX

Originele titel

Estácion Catorce

Lengte

87 min.

Taal

Spanish

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Estación Catorce (Diana Cardozo, MX 2021)
still Estación Catorce (Diana Cardozo, MX 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op