Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Evil Does Not Exist (Hamaguchi Ryusuke, JP 2023)

Evil Does Not Exist

Bekijk trailer

Ryûsuke Hamaguchi / JP, 2023 / 106 min.

Ryusuke Hamaguchi’s nieuwste is een zachtaardige ecoparabel met verrassende personages. Takumi en dochtger Hana wonen in een idyllisch dorpje in de buurt van Tokio. De rust wordt verstoord nu een projectontwikkelaar een ‘glamping’ vlakbij wil neerzetten. 

poster Evil Does Not Exist (Hamaguchi Ryusuke, JP 2023)

Toegewijde vader Takumi en dochter Hana wonen op een paradijselijke plek onder de rook van Tokio. De dorpelingen leven in simpele harmonie met de natuur, Takumi voorziet in z’n levensonderhoud door de levering van hout en schoon water aan het plaatselijke noedelrestaurant.

Paradijselijk is ‘t er: het water van de beekjes glashelder, de bossen vol wild en ruisende bomen, en rust, rust, rust overal.

Zoveel rust en idylle – weerspiegeld in de contemplatieve soundtrack - blijft niet onopgemerkt: een projectontwikkelaar koopt land op vlak naast het dorp om er een ‘glamping’ voor vermoeide stadsbewoners neer te zetten. De geschrokken dorpelingen zien dorp en natuur bedreigd: wat te doen?

Evil Does Not Exist is een ecoparabel, waarin niet alle scenariolijnen worden afgewikkeld volgens voorspelbaar antikapitalistisch protest. Er is ruimte voor diepere bespiegeling over de relatie mens-natuur en tekening van de complexe karakters van de dorpelingen. Ook de handlangers van de projectontwikkelaar blijken meer te zijn dan aartsvijanden.

Over de regisseur

Ryusuke Hamaguchi (1978) kreeg internationale bekendheid met veelgeprezen speelfilms als Touching the Skin of Eeriness (2013), Asako I & II (2018, competitie Cannes) en Drive My Car (2021, onderscheiden met de prijs voor Beste Scenario van het Cannes-filmfestival.

Voorfilm

Voorafgaand aan de vertoning van Evil Does Not Exist ziet u de korte film Tourist Trap uit onze Korte Film Poule. In deze animatiefilm (2') uit 2020 van Vera van Wolferen zoekt het autootje Jeep een unieke vakantielocatie en lijkt die te hebben gevonden: een paradijselijk eiland met ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar bij aankomst komt Jeep erachter dat hij niet de enige avonturier is.

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violencePersons under 12 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Ryûsuke Hamaguchi

Productiejaar

2023

Productieland(en)

JP

Originele titel

Aku wa sonzai shinai

Lengte

106 min.

Taal

Japans

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Evil Does Not Exist (Hamaguchi Ryusuke, JP 2023)
still Evil Does Not Exist (Hamaguchi Ryusuke, JP 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op