Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Image w1280

Eyeshadow: Any Way the Wind Blows & Dollkraut

Eyeshadow selecteert elke maand coole, eigenzinnige moderne klassiekers met eigen smoel met na afloop een live-shows die zijn toegesneden op de film. Deze maand: Any Way the Wind Blows en een optreden van Dollkraut.

Eyeshadowposter rgb750p 2

Any Way The Wind Blows (2003)

dEUS-zanger Tom Barman trok de aandacht met zijn regie van het speelse Any Way the Wind Blows, waarvan de handeling wordt voortgestuwd door de muziek van Square Pusher, Charlie Parker, Mingus en anderen. De camera volgt de belevenissen van acht jonge Antwerpenaren die, slechts zijdelings verbonden, op hetzelfde feestje belanden. Barman weet in snelle, korte episodes het levensgevoel van de stad en de mensen te pakken, de dialogen, montage en soundtrack zijn ritmisch op elkaar afgestemd. Met inleiding.

Dollkraut

Aanvang: 23.30

Dollkraut brak in 2014 door met zijn debuutalbum “Schimanskis Black Lullabies”, een plaat vol songs die aanvoelen als een obscure seventies soundtrack. Hij haalt zijn inspiratie uit vroege elektronica, exotische psychedelica, Turkse discomuziek uit de jaren zeventig, spacy synthesizers, disco en wave met een vleugje Ennio Morricone. Spannend en uitermate dansbaar.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Eyeshadow

Al sinds de uitvinding van de film beïnvloeden en versterken cinema en muziek elkaar. Reden voor Eye deze uitgekiende combinatie van deze twee centraal te stellen in Eyeshadow.

Lees meer
campagnebeeld Eyeshadow
V1
V1 bjs1ndu1nzi7ajsxnzi0mtsxmjawozeyoda7nziw
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op