Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Blood Simple (Ethan Coen & Joel Coen, US 1984)

Eyeshadow: Blood Simple + Kitchenette

Een klassieker van toen met de bandjes van nu: deze keer een optreden van Kitchenette bij een vertoning van de recente 4K restauratie van Blood Simple, het speelfilmdebuut van het illustere duo Joel en Ethan Coen. Waarin een klunzige privédetective zijn best doet om een overspelige vrouw (Frances McDormand) te vermoorden. Het vijfkoppige Kitchenette geeft er een vervolg aan met weelderige synths en chorusgitaren.  

poster Blood Simple (Ethan Coen & Joel Coen, US 1984)

Blood Simple is een komische lowbudgetthriller over een man die een onwaarschijnlijk domme privédetective inhuurt om zijn overspelige vrouw te vermoorden. Tevens speelfilmdebuut van de briljante actrice Frances McDormand (Fargo), die kort daarop met regisseur Joel Coen trouwde. De broers namen zowel regie, montage als productie voor hun rekening, voor het camerawerk wisten ze gelijk een grote naam te strikken, Barry Sonnenfeld. Dit is de première van de 4K restauratie in Nederland.

perfect

Kitchenette is het project van de uit Bosnië afkomstige zanger-gitarist Chris O. Kikić. De band creëert een sound in het verlengde van groepen als The War On Drugs, Kurt Vile en The Raveonettes; de weelderige synths en chorusgitaren maken dit de perfecte muziek voor lange autoritten, zang en instrumentale partijen raken ingenieus vervlochten – net zoals de plotlines van een Coen Brothers-film.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Eyeshadow

Al sinds de uitvinding van de film beïnvloeden en versterken cinema en muziek elkaar. Reden voor Eye deze uitgekiende combinatie van deze twee centraal te stellen in Eyeshadow.

Lees meer
campagnebeeld Eyeshadow
Kitchenette 1
still Blood Simple (Ethan Coen & Joel Coen, US 1984)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op