Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Ghost World (Terry Zwigoff, DE/GB/US 2000)

Eyeshadow: Ghost World + Altin Gün

Eerst naar de film, daarna naar een live optreden: Eyeshadow selecteert elke maand een moderne klassieker met smoel en uitgesproken soundtrack: coole en opwindende films dus. Na afloop is er altijd een live optreden met muziek die aansluit bij de film. Vanavond: Ghost World (2001, 101 minuten) met daarna muziek van Altın Gün, Turkse psychrock van Jasper Verhulst, de gitarist van Jacco Gardner.

Ghost world 3

Ghost World is een grappige, tegendraadse film over twee tienervriendinnen die zich nergens bij horen voelen, en dat ook eigenlijk helemaal niet willen. Wanneer Enid geïnteresseerd raakt in de 78-toerenplatenverzamelaar Seymour (Steve Buscemi), dreigen de vriendinnen uit elkaar te groeien. Zwigoff maakte eerder de documentaire Crumb, over de gelijknamige striptekenaar. Ghost World is gebaseerd op de underground strip van Daniel Clowes, die samen met Zwigoff het voor een Oscar genomineerde scenario schreef.

Na afloop kun je vanaf 23.30 luisteren naar een live optreden van Altın Gün, Turkse PsychRock (psychedelische rock) uit Amsterdam. Jasper Verhulst, de gitarist van Jacco Gardner, richtte Altın Gün op, een band die Turkse psychrock maakt, gebaseerd op psychedelische volksmuziek uit de jaren 60 en 70 die hij in de platenbakken vond. Ze maken ook hun eigen funky uitvoeringen van traditionele Turkse muziek, gevonden op cassettebandjes op zolder.

Klik hier voor het Facebook event.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Eyeshadow

Al sinds de uitvinding van de film beïnvloeden en versterken cinema en muziek elkaar. Reden voor Eye deze uitgekiende combinatie van deze twee centraal te stellen in Eyeshadow.

Lees meer
campagnebeeld Eyeshadow
still Ghost World (Terry Zwigoff, DE/GB/US 2000)
still Ghost World (Terry Zwigoff, DE/GB/US 2000)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op