Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Happiness 3

Eyeshadow: Happiness + Cousin

Een klassieker van toen met de bandjes van nu: deze keer een optreden van Cousin bij een origineel analoge voorstelling (35mm) van Todd Solondz’ zwartkomische arthousehit Happiness. Maar liefst twintig personages – onder wie Philip Seymour Hoffman als obsessieve masturbant – worstelen met relatieproblemen. De hemelse stem van Daan Couzijn (Cousin) brengt na afloop verlichting met catchy popsongs.

Happiness 1

Het blijft tobben in de liefde, afgaand op de hoofdpersonages in Happiness. We zien – en horen – een hijger (Hoffmann), een pedofiele therapeut, een gekwelde romantica en nog meer slachtoffers van de firma begeerte en verlangen. Solondz legt het vast in koele, droge observaties die de angst, agressie en wanhoop van de personages invoelbaar maken, gelukkig wel altijd in zwartkomische setting. Geweldig spel van onder anderen Philip Seymour Hoffman, Ben Gazzara en Dylan Baker.

engelachtig

Na afloop optreden van Daan Couzijn (Cousin), een zanger met engelachtige stembanden, met wortels in de wereld van de elektronische muziek. Cousin laat zich graag inspireren door het werk van bijvoorbeeld Björk, Sade en Chet Baker en verankert zijn geluid stevig in minimalistische triphop, afgewisseld met catchy popmelodieën.

Vertoning op 35mm (Eye-collectie).

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Eyeshadow

Al sinds de uitvinding van de film beïnvloeden en versterken cinema en muziek elkaar. Reden voor Eye deze uitgekiende combinatie van deze twee centraal te stellen in Eyeshadow.

Lees meer
campagnebeeld Eyeshadow
Happiness 2
Cousin1 photo annabelvanroyen
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op