Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Lethal weapon 3 2

Eyeshadow: Lethal Weapon + 4B2M

Een klassieker van toen met de bandjes van nu: deze keer een optreden van 4B2M bij Lethal Weapon, wat zoiets betekent als: hypnagogische pop doordesemd van stomende krautrock meets Mel Gibson en Danny Glover!

Lethal weapon poster

Ontelbare malen zijn de Lethal Weapon-films (vier stuks) vertoond op de commerciële zenders. Daarmee is uit zicht geraakt dat de mix van actie, gedoseerd geweld en gevatte oneliners toch vooral bedoeld is om op het grote doek te zien. Waar anders klinken de klappen harder, waar anders knallen de oneliners gevatter door de boxen?

botsende karakters

Het scenario voor de klassieker onder de actiefilms was in handen van Shane Black, die over een uitzonderlijk vermogen beschikt om humor, actie en tough guys te mengen.

In de oer-Lethal Weapon (1987) moet de bijna gepensioneerde Roger Murtaugh (Danny Glover) met zijn nieuwe maat Martin Riggs (Mel Gibson), een door het leven verkreukelde, hardboiled cynicus, de bende van een zwaarbewapende drugsbaron oprollen. Doldrieste actieman versus voorzichtige familieman, de karakters botsen nogal, zacht gezegd. Murtaugh: “I m too old for this shit!”

designer drug

Na het optreden sluit 4B2M (4 Brothers, 2 Mothers) aan bij het vuurwerk van de film met “hypnagogische pop, r&b-krautrockkrakers en spacehorses”. Muziek die klinkt “als een designerdrug”, zoals ze zelf zeggen. Klinkt goed, klinkt stomend en naar meer. Let ook op de drumsolo.

4B2M is Rocco Hueting (De Staat), Jimmi Hueting (Jo Goes Hunting) en Cas en Teun Hieltjes (St Tropez, Go Back To the Zoo).

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Eyeshadow

Al sinds de uitvinding van de film beïnvloeden en versterken cinema en muziek elkaar. Reden voor Eye deze uitgekiende combinatie van deze twee centraal te stellen in Eyeshadow.

Lees meer
campagnebeeld Eyeshadow
0312 11082019 zomerparkfeest 4b2m tess janssen 660x440
Lethal weapon 2 0
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op