Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Lost Highway (David Lynch, US 1997)

Eyeshadow: Lost Highway + Donna Blue

Eerst naar de film, daarna een live optreden: Eyeshadow combineert elke maand een klassieker van toen met de bandjes van nu. In David Lynchs Lost Highway gaat de werkelijkheid gruwelijk aan de haal met de fantasie of is het andersom? Maak de duistere reis langs de verloren snelweg, met identiteitsverwisseling als houvast. Na afloop optreden van Donna Blue, een band die zich graag laat inspireren door de zwoeldonkere sfeer van David Lynchs films.  

poster Lost Highway (David Lynch, US 1997)

“Film noir to the max”: volgens wandelende filmencyclopedie Martin Koolhoven is Lost Highway de bewerking van de noir-klassieker Kiss Me Deadly van Robert Aldrich, maar dan met nóg fatalere vrouwen en mysterieuze gebeurtenissen dan het origineel.

parallelle identiteitscrises

Lynch omschreef zijn vertelling over een overspelige jazzmuzikant (Bill Pullman) die verdacht wordt van de moord op z”n vrouw als een “meeslepend onderzoek naar parallelle identiteitscrises in een wereld waarin het begrip tijd gevaarlijk buiten controle is geraakt.” Naast Pullman is ook Patricia Arquette te zien, bijrol voor oud-Black Flag-punkzanger Henry Rollins.

donkerzwoele indiepop

Donna Blue geeft na de film een optreden. De band van Bart & Danique vertaalt de donkere sfeer van Lynchs films in zwoele indiepop, onder invloed van een flinke dosis sixties yé yé, en oude Hollywoodromantiek – perfect om je slowdance moves weer ”s uit de kast te trekken!

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Eyeshadow

Al sinds de uitvinding van de film beïnvloeden en versterken cinema en muziek elkaar. Reden voor Eye deze uitgekiende combinatie van deze twee centraal te stellen in Eyeshadow.

Lees meer
campagnebeeld Eyeshadow
Donna blue01
still Lost Highway (David Lynch, US 1997)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op