Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Eyeshadow pointbreak beamversie

Eyeshadow: Point Break + MOOON

Crimineel zijn ze, maar ook sportief, de bende die zich Ex-Presidents noemt. Tussen de bankovervallen door storten Patrick Swayze en Keanu Reeves zich met hun surfplank in de Californische oceaan, om de allerhoogste golven te trotseren. Actie en spektakel van Kathryn Bigelow, met na afloop optreden MOOON, die de surf ritmisch voortzet in de muziek, riding the crest of the waves....  

Large qzkni8b8ezzhwgfqpavpo04abf

Eerst naar de film, daarna naar een live optreden: Eyeshadow selecteert elke maand coole, eigenzinnige moderne klassiekers met na afloop live shows die zijn toegesneden op de film.

Vanavond is Point Break te zien, Kathryn Bigelows ode aan de surf- en heist movie, waarin het woord “actie” in hoofdletters wordt geschreven. Spectaculaire auto-achtervolgingen, skydiving en monsterlijke golven die de surfers dreigen te verpletteren: Bigelow (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty) brengt het leven van de thrillseeker bankrovers Ex-Presidents zo enerverend in beeld dat de haren je cinefiel te berge rijzen.

MOOON zet de knetterende spanning voort met een optreden in de bar. De drie buurneefjes uit Aarle-Rixtel maakten indruk met hun debuutalbum 'MOOON”s Brew' en hun optredens op de podia en bij De Wereld Draait Door. Bas, drums en gitaar (Tom de Jong, Gijs de Jong, Timo van Lierop) zijn de virtuoze ruggengraat van MOOON”s door surfmuziek beïnvloede garageblues, waarin ook de country en psychedelica van de jaren zeventig doorklinken. Hun grootste hit tot nu toe? “Mary You Wanna”, met 85.000 views op YouTube.

Klik hier voor het Facebook evenement van deze show

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Eyeshadow

Al sinds de uitvinding van de film beïnvloeden en versterken cinema en muziek elkaar. Reden voor Eye deze uitgekiende combinatie van deze twee centraal te stellen in Eyeshadow.

Lees meer
campagnebeeld Eyeshadow
Point break1
Pointbreak19912
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op