Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The ice storm1

Eyeshadow: The Ice Storm + Torii

Vertoning op 35mm. 

Ice storm poster

Het waren niet de minste acteurs die Ang Lee (Eat Drink Man Woman, Sense and Sensibility) wist te contracteren voor zijn bijtende vertelling over een familie in ontbinding.

Kevin Kline en Joan Allen zijn de antagonisten in een verkild huwelijk, Sigourney Weaver is de buurvrouw bij wie Kline overspelig toevlucht zoekt. De twee tienerkinderen zoeken hun weg te midden van de emotionele vervreemding, waarbij de 14-jarige dochter (Christina Ricci) zich tot opdringerige nymfomane ontpopt.

klotsend waterbed

Bij uitbreng gold The Ice Storm als scherp commentaar op de jaren zeventig, waarin partnerruil op het klotsende waterbed de norm was en zelfzuchtige zelfontplooiing de mensen in contact bracht met hun “ware ik”, terwijl op tv het Watergate-schandaal zich ontrolde.

The Ice Storm had bij verschijning al tot meesterwerk moeten worden uitgeroepen, vindt Eyeshadow-programmeur Ronald Simons: “Ang Lee”s wonderschoon gefilmde, perfect geacteerde familiedrama voelt koel aan de oppervlakte, maar daaronder borrelt het van verliefdheden en levenslust. Het publiek was er in 1997 niet klaar voor, dus nu geven we de film de credits die hij verdient.'

vijfkoppige band

Het is aan Torii om alle verstopte gevoelens tot uitbarsting te brengen. De vijfkoppige band uit Leiderdorp was eerder te zien op o.m. Le Guess Who, heeft wortels in de garagerock en improviseert graag. Torii doet het met een gitaar, drums, een luie ontspannen bas en een “doortrapt” orgeltje. Plus zang. En veel inzet.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Eyeshadow

Al sinds de uitvinding van de film beïnvloeden en versterken cinema en muziek elkaar. Reden voor Eye deze uitgekiende combinatie van deze twee centraal te stellen in Eyeshadow.

Lees meer
campagnebeeld Eyeshadow
Ice storm 1
The ice storm4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op