Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still themapagina

Eyeshadow: The Virgin Suicides & Amber Arcades

Eyeshadow selecteert elke maand moderne klassiekers met eigen smoel en uitgesproken soundtrack, coole, rare en opwindende films dus. Na afloop live optreden bij de bar met muziek die aansluit bij de film.Deze maand: The Virgin Suicides en een optreden van Amber Arcades.

Eyeshadowposter rgb750p 1

The Virgin Suicides (1999)

Dromerig en licht-melancholisch debuut van Sofia Coppola over vijf beeldschone maar tragische zusjes wier zelfmoord in nevelen blijft gehuld. Met een glansrol van Kirsten Dunst. De ijle en ongrijpbare stijl wordt ondersteund door een fijne score van Air, aangevuld met seventies-hits. Met inleiding.

Amber Arcades

Aanvang: 23.30

"Picture perfect psych pop" en "a spacey chunk of low key techno folk", de recensies van Amber Arcades liegen er niet om. Amber Arcades (Annelotte de Graaf) maakt geraffineerde indie pop. In New York nam ze eerder al een dromerig popalbum op, een mix van door kraut geïnspireerde drums, gitaren en fuzzed-out orgels. In de VS speelde ze ook in het voorprogramma van Nada Surf.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Eyeshadow

Al sinds de uitvinding van de film beïnvloeden en versterken cinema en muziek elkaar. Reden voor Eye deze uitgekiende combinatie van deze twee centraal te stellen in Eyeshadow.

Lees meer
campagnebeeld Eyeshadow
Still1
Still3 2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op