Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
019photo

Eyeshadow: This is Spinal Tap + Iguana Death Cult

Eerst naar de film, daarna naar een live optreden: Eyeshadow selecteert elke maand coole, eigenzinnige moderne klassiekers met na afloop live shows die zijn toegesneden op de film. Vanavond: This Is Spinal Tap met daarna muziek van Iguana Death Cult: garagepsych on steroids.

poster Spinal Tap

In This Is Spinal Tap, een hilarische persiflage op de 'rockumentary', speelt Rob Reiner een filmmaker die de afscheidstournee volgt van de fictieve band Spinal Tap. Gaandeweg de rampzalig verlopende tour ontmaskert hij de immer optimistisch gestemde hardrockers als complete losers. 'Een overtuigende grafzerk voor het genre' (Het Parool). Verplichte kost voor de kenner van hardrockclichés.

Na afloop kun je bij de bar naar een live optreden van Iguana Death Cult, de Rotterdamse band die de boel onveilig maakt met hun extreem energieke live act vol licht ontvlambare protopunk, wilde garagepsych en dampende surfmuziek. Ontketende, glorieuze chaos waaraan niemand kan ontsnappen.

Klik hier voor het Facebook event van deze show

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Eyeshadow

Al sinds de uitvinding van de film beïnvloeden en versterken cinema en muziek elkaar. Reden voor Eye deze uitgekiende combinatie van deze twee centraal te stellen in Eyeshadow.

Lees meer
campagnebeeld Eyeshadow
Iguana 1
001photo
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op