Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Trainspotting 1

Eyeshadow: Trainspotting + Teddy's Hit

Een klassieker van toen met de bandjes van nu: deze keer een optreden van het Amsterdamse trio Teddy’s Hit bij dé vernieuwende film van de jaren negentig. Danny Boyle las het boek van Irvine Welsh en maakte een hyperbeweeglijk, aangrijpend en humoristisch portret van vier dolende druggies in Edinburgh. Teddy’s Hits optreden zal even energiek zijn, met golvende bas, slacky vocals en drummende frontman.

Trainspotting ver9

Het was een sensatie toen Trainspotting in 1996 de theaters bereikte; sneller, dynamischer en opwindender montage was niet eerder vertoond.

cool britannia

Op de beats van Underworlds “Born Slippy”, Iggy Pops “Lust for Life” en songs van Blur en Pulp werd de kijker de donkerhilarische drugswereld van Renton, Begbie, Spud en Sick Boy ingetrokken, om er via de “smerigste wc van Schotland” weer uit te ploppen.

Trainspotting markeerde, ondanks een aantal intens droevige scènes, de komst van het upbeat neoliberaal “Cool Britannia” van Tony Blair, waar pakken wat je pakken kunt de moraal werd.

stevig scheuren

De energie van de film zal zonder meer terug te vinden zijn in de garagebeats van het Amsterdamse trio Teddy”s Hit.

Kick, Tom en Casper klinken melodisch en fris maar achter de smaakvolle gitaarsounds en golvende baslijnen die je laten verdwalen, doen zich ook plotselinge breuken en openingen voor waarin het stevig scheuren wordt. Opmerkelijk: de drummer is de frontman. Teddy”s Hit geeft een dynamische show in de lijn van bands als Ultimate Painting, Weezer en Ty Segall.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Eyeshadow

Al sinds de uitvinding van de film beïnvloeden en versterken cinema en muziek elkaar. Reden voor Eye deze uitgekiende combinatie van deze twee centraal te stellen in Eyeshadow.

Lees meer
campagnebeeld Eyeshadow
Teddys hit 2
Trainspotting 2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op