Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Falcon Lake (Charlotte Le Bon, CA/FR 2022)

Falcon Lake

Bekijk trailer

Charlotte Le Bon / FR, CA, 2022 / 100 min.

Een teder en tegelijkertijd huiveringwekkend verhaal over een eerste liefde. Een gebeurtenis aan het einde van de idyllische zomervakantie veroorzaakt een cruciale wending in het leven van de veertienjarige Bastien. En verdween er echt een kind in Falcon Lake?

poster Falcon Lake (Charlotte Le Bon, CA/FR 2022)

De 14-jarige Bastien reist met zijn jongere broertje en moeder naar een huisje aan een meer op het platteland van Quebec. Bastien is onder de indruk van de 16-jarige Chloé, die ongegeneerd humeurig is en zich liefst onttrekt aan het toezicht van de volwassenen. Chloé geniet er van Bastien bang te maken met verhalen over het kind dat op mysterieuze wijze omkwam in het Falcon Lake waar ze met Bastien gaat zwemmen. Het gerucht gaat dat de geest van het kind nog steeds in deze wateren rondwaart.

Falcon Lake is een teder en tegelijkertijd huiveringwekkend verhaal over een eerste liefde. De Canadese actrice Charlotte Le Bon weet in haar regiedebuut – gebaseerd op de graphic novel van Bastien Vivès – de sfeer van een lange landerige zomervakantie waarin van alles maar ook niets gebeurt uitstekend te treffen.

De prachtig somber gefotografeerde setting van het duistere door bos omringde meer, de afwezigheid van volwassenen en de sterke score zorgen voor een griezelige spanning. De warme band tussen de personages en de turbulente gevoelens van de jongeren worden realistisch én met humor neergezet door de jonge acteurs.

Details

This movie contains scenes with alcohol and/or drug usePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Charlotte Le Bon

Productiejaar

2022

Productieland(en)

FR, CA

Originele titel

Falcon Lake

Lengte

100 min.

Taal

Frans, Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Falcon Lake (Charlotte Le Bon, CA/FR 2022)
still Falcon Lake (Charlotte Le Bon, CA/FR 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op