Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Family Nest (Béla Tarr, HU 1979)

Family Nest

Béla Tarr / HU, 1979 / 108 min.

Béla Tarrs eerste lange film is een docudrama over een jong echtpaar met kind, die bij de ouders van de jongen inwonen. De benepen leefruimte geeft aanleiding tot spanningen en conflicten die het huwelijk op springen zetten. Nieuwe 2K-restauratie.

poster Family Nest (Béla Tarr, HU 1979)
Irén en haar dochtertje Krisztike zitten opeengepakt in een flatje in een buitenwijk. Kamer en keuken moeten ze delen met vier familieleden van haar man, die in het leger zit. Op deze benauwende plek eindigt elk klein probleem in een knallende ruzie. Iréns schoonvader maakt zijn zoon ook nog eens jaloers en zet hem tegen haar op. Irén breekt in in een armoedige, tijdelijke flat, in de hoop dat ze met het kind niet uit huis zal worden uitgezet. Ze zijn ervan overtuigd dat een eigen flat al hun problemen zal oplossen.

Deze klassieke documentaire-speelfilm van de 'Boedapest School' beschrijft in close-ups het jonge stel in crisis. Tarrs eerste lange film Family Nest is een indringend docudrama over de alledaagse werkelijkheid, het 'reëel bestaand socialisme', en oogt als een cinéma vérité-productie.

Eye brengt Sátántangó, Damnation, Werckmeister harmóniák, The Outsider en Family Nest in restauratie uit, te zien in Eye en landelijke bioscopen.

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Béla Tarr

Productiejaar

1979

Productieland(en)

HU

Originele titel

Családi tüzfészek

Lengte

108 min.

Taal

Hungarian

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

still Family Nest (Béla Tarr, HU 1979)
still Family Nest (Béla Tarr, HU 1979)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op