Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Fast company vlcsnap 2013 07 08 13h31m27s19

Fast Company

David Cronenberg / CA, 1978

Genrefilm met het aroma van een klassieke B-film: het verhaal gaat over een dragrace tussen good guys en bad guys. Fast Company getuigt van Cronenbergs liefde voor auto's, en wijst vooruit naar Crash.

Fastposter

Cronenberg was de co-auteur en de film bleek in vele opzichten van groot belang voor zijn latere werk. De productie werd opgenomen in Alberta (een provincie in Canada), waar de regisseur veel van de mensen ontmoette die in de jaren erna de kern van zijn filmploeg zouden vormen: production designer Carol Spier, cameraman Mark Irwin, geluidsman Bryan Day en filmeditor Ron Sanders.

Fast Company getuigt ook van Cronenbergs liefde voor auto's, zowel persoonlijk (hij is een Formule 1-fan) als in conceptuele zin. De film komt na Rabid en de korte film The Italian Machine, die beide over motorrijders gaan, en wijst vooruit naar zijn diepgaande onderzoek naar autofetisjisme Crash en het project 'Red Cars', een script dat nooit is gerealiseerd en in 2005 door de Italiaanse uitgever Volumina is omgevormd tot een kunstboek.

Fast Company is ook de eerste film die Cronenberg maakte onder de toen zojuist ingevoerde tax shelter-wetgeving.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

David Cronenberg

Productiejaar

1978

Productieland(en)

CA

Originele titel

Fast Company

0

Drager

35mm

Onderdeel van

David Cronenberg

Eye presenteerde van 22 juni t/m 14 september 2014 een grote tentoonstelling rond regisseur David Cronenberg, die een cultstatus verwierf met zijn eigenzinnige films over de wisselwerking tussen lichaam, geest, technologie en massamedia. De tentoonstelling verkende de wereld van Cronenberg via het hoofdthema uit zijn films: de fysieke en psychologische transformatie van zijn personages.

Lees meer
campagnebeeld David Cronenberg – The Exhibition
Fast3
Fast1 0
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op