Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Fat girl eye filmmuseum 3

Fat Girl

Catherine Breillat / FR, IT, ES, 2001 / 86 min.

De een is een geboren verleidster, de ander is dik en slim. Catherine Breillat schildert een scherp psychologisch portret van twee puberzussen die worstelen met hun ontluikende seksualiteit en zich aan elkaar vastklampen. Net als in het geruchtmakende Romance toont Breillat onopgesmukt vrouwelijke verlangens en emoties. 

Poster fat girl eye filmmuseum

Twee zussen, twee verhalen. Elena geniet volop van haar erotische aantrekkingskracht, ook als haar verleider, de berekenende womanizer Fernando, haar als niet meer dan lustobject ziet. De eerste seksuele ervaring van de romantische Anaïs is gewelddadig: een verkrachting.

gelijke hoogte

Breillat laat in het midden hoe Anaïs haar ontmaagding heeft ervaren: doet ze geen aangifte omdat ze blij is dat ze in seksueel opzicht op gelijke hoogte is gekomen met haar oudere zus?

Catherine Breillat (1948) verwierf aanvankelijk bekendheid als schrijfster; ze publiceerde meerdere romans en was onder meer verantwoordelijk voor de scripts van Liliana Cavani”s La pelle (1981) en Federico Fellini”s E la nave va (1983).

In 1977 debuteerde ze als regisseur met Une vraie jeune fille, een adaptatie van haar roman Le soupirail. Daarna volgden verscheidene films, waaronder Parfait amour! (1996), het geruchtmakende Romance (1999) en Anatomie de l”enfer (2004).

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains scenes showing explicit sex

Regisseur

Catherine Breillat

Productiejaar

2001

Productieland(en)

FR, IT, ES

Originele titel

A ma soeur!

Lengte

86 min.

Taal

French

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Women Make Film

Vorig jaar presenteerde Eye het filmprogramma Women Make Film, een alternatieve versie van de filmgeschiedenis met vrouwen in de hoofdrol. Vrouwen speelden vanaf de begintijd van de cinema een belangrijke rol. Ze stonden achter de camera, regisseerden en waren soms ook producent.

Lees meer
campagnebeeld Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema (Mark Cousins, GB 2019)
Fat girl eye filmmuseum 1
Fat girl eye filmmuseum 2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op