Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Sam H. Freeman, Ng Choon Ping / GB, 2023 / 99 min.

Zinderende en en provocerende wraakthriller over queer zijn en giftig machismo spint een labyrintisch web van leugens en verborgen identiteiten. De spannende debuutfilm werd lovend ontvangen als 'het soort thriller dat Hitchcock zou hebben doen blozen'.

poster Femme (Sam H. Freeman & Ng Choon Ping, GB 2023)

Jules, beter bekend onder artiestennaam Aphrodite Banks, is een van de meest geprezen dragqueens van Londen. Wanneer hij na een dragshow een pakje sigaretten koopt in de buurt, wordt hij aangevallen door een groep homofobe jonge mannen. Terwijl Jules zijn trauma probeert te verwerken, herkent hij een van zijn aanvallers in de gay sauna waar hij regelmatig komt. Zonder zijn make-up weet hij de jongen incognito te benaderen en begint hij een affaire met deze gewelddadige, in zichzelf gekeerde Preston. De ontmoeting is de start van een gevaarlijk (wraak)spel.

Femme is het spannende en provocerende debuut van Sam H. Freeman en Ng Choon Ping, met Nathan Stewart-Jarrett (Candyman, Misfits) en George MacKay (1917, Captain Fantastic) in de hoofdrollen. Het regisseursduo breidde hun gelijknamige korte film uit tot een lange speelfilm, die lovend werd ontvangen op het Filmfestival Berlijn. 'Het soort thriller dat Hitchcock zou hebben doen blozen', zoals Femme al werd genoemd, is een spannende film vol morele ambiguïteit en met voldoende ruimte om de motieven van de personages zonder oordeel te onderzoeken.

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Sam H. Freeman, Ng Choon Ping

Productiejaar

2023

Productieland(en)

GB

Originele titel

Femme

Lengte

99 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Femme (Sam H. Freeman & Ng Choon Ping, GB 2023)
still Femme (Sam H. Freeman & Ng Choon Ping, GB 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op