Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
header Cinema Ecologica: Film, Future, Fashion + Dolly Vellanki

Film, Future, Fashion + Dolly Vellanki

Cinema Ecologica: Film, Future, Fashion + Dolly Vellanki

Korte modefilms uit Eye's collectie en filmfragmenten die je ogen strelen, je aan het lachen brengen en je tegelijk aan het denken zetten over de mode-industrie. Spreekster van vanavond is Dolly Vellanki, een van de innovatie-experts van het Fashion for Good Museum. 

poster Cinema Ecologica: Film, Future, Fashion + Dolly Vellanki

Dolly Vellanki vertelt over een toekomst waarin we kleding dragen gemaakt van materialen als appelschillen of paddenstoelenleer of zelfs van enen en nullen. Deze voorstelling volgt op de Clothing Swap van 17:00.

Toekomst van de mode

De toekomst van de mode moet in de pas blijven met de snel digitaliserende wereld. Vooruitgang in digitaal ontwerp, nieuwe verhoudingen met de consument en digitale mode-ervaringen veranderen de relatie die we hebben met mode en modemerken. Dolly Vellanki gaat in op de uitdagingen die gepaard gaan met het digitaliseren van mode en laat ons kennismaken met enkele indrukwekkende innovaties op dit gebied. We moeten samen nadenken over hoe we ons op nieuwe manieren tot mode kunnen verhouden.

De toekomst van de mode wordt ook bepaald door nieuwe en alternatieve materialen, zoals mycelium en landbouwafval. Dolly Vellanki laat je kennismaken met innovaties op het gebied van bio-based en door de mens gemaakte materialen. Ze duikt in enkele belangrijke vragen over materialen, die je jezelf als consument kunt stellen.

Dolly Vellanki

Dolly Vellanki is innovatieanalist bij Fashion for Good, een wereldwijd platform voor duurzame mode-innovatie. Ze is verantwoordelijk voor het scouten, screenen en adviseren van innovators die oplossingen ontwikkelen die de digitale transformatiestrategieën versnellen, virtuele mode-ervaringen, digitale mode en meer. Ze regisseert ook het Sorting for Circularity Europe Project, dat belanghebbenden uit de hele industrie samenbrengt om de infrastructuur voor het inzamelen, sorteren en recyclen van textiel te bevorderen.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

106 min.

Productieland(en)

NL

Taal

Engels

Onderdeel van

Eye on Art

Eye on Art is een programmareeks op het raakvlak van film en andere kunsten. Eye on Art sluit aan bij de actualiteit, met voorstellingen rond hedendaagse kunstenaars en programma’s bij belangrijke tentoonstellingen, manifestaties en Eye-activiteiten.

Lees meer
still uit Cloacinae Serge Onnen & Sverre Fredriksen, NL 2017)

Why in Eye

Eye's collectie bevat modefilms en -advertenties waarbij je van verbazing van je stoel valt: zo word je aangeraden vijf verschillende tasjes per dag te dragen, zodat je altijd bij de tijd bent. Hoe ver ga je om modieus te zijn? En wanneer word je een fashion victim, die verblind voor de gevolgen voor klimaat en ecologie op zoek is naar de volgende dopaminekick van de nieuwe mode?

Anna Abrahams
programmeur Eye

Cinema Ecologica: Film, Future, Fashion (Mirum, a Natural Rubber by Natural Fiber Welding, © Alina Krasieva)
Cinema Ecologica: Film, Future, Fashion (Katoen uit het laboratorium, © Galy)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op