Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Keep an Eye 2024 De Toekomst is Failliet Suzanne Koopstra

Filmacademie Festival Blok B

Keep an Eye 2024: Filmacademie Festival Blok B

Afstudeerfilms van de studenten Lichting 2024 van de Nederlandse Filmacademie: Commercials, De Toekomst is Failliet, Januari

poster Keep an Eye Filmacademie Festival 2024
In dit blok zijn te zien:

Programma

 • Commercials (9 x 1’)

  Aan het einde van het vierde studiejaar maken de studenten één laatste korte oefening; een commercial. De studenten krijgen een briefing vanwaar uit ze verder ontwikkelen en produceren. Zowel bij het lesprogramma als de praktische uitvoering zijn professionals uit het werkveld betrokken. Aan de commercialopdracht kunnen alle studenten van de filmacademie meewerken.

  Dit jaar kregen studenten de opdracht een commercial voor SIRE te maken voor een fictieve campagne rondom de gevolgen van of oplossingen voor fast fashion.

 • Keep an Eye 2024 De Toekomst is Failliet Suzanne Koopstra

  De Toekomst is Failliet (Documentaire, 28’)

  De eindeloze Rotterdamse bouwput ontvouwt zich als ontroerend schouwspel voor een allerlaatste keer. Te midden van een troosteloos decor waar ooit de verloren stad uit het puin herrees, verruilt de aarde zich voor een glans glimmende skyline omwille van een permanente zucht naar nieuw en beter.

  In een race tegen de klok, doen Bep en Tinus volhardend hun laatste poging die zo ongrijpbare tijd vast te leggen door deze na te jagen met hun camera.

  Deze film kwam tot stand in samenwerking met KRO-NRCV.

  Regie
  Suzanne Koopstra Productie Lisa Hagenbeek, Noa Hoogterp, Tessel van der Linden Cinematografie Bart Hoveijn Gaffer Yannick Giraud Production Design Phoebe Mine de Geus Montage Coen Hagenaars VFX Supervisie Wouter Lichtenbelt, Jurrian Witmans, Hugo Zijtveld Geluidsontwerp Sanne Breij Mixage Boris Seinen Geluidsopname Maarten van Huissteden Componist Nick Verschoor Postproductie Coördinator Frans-Willem Jansens

 • Keep an Eye 2024 Januari Jetske Lieber

  Januari (Fictie, 22’)

  Voor de twintiger Willem begint januari met een flinke dosis liefdesverdriet. Hij wordt geconfronteerd met de vraag: wie ben ik nog, zonder mijn ex? Zichzelf terugzoekend, worstelt Willem zich door kringverjaardagen, donkere dansvloeren & klimaat-actietrainingen. Als een kameleon gaat hij door het leven, totdat Willem zijn eigen kleur moet aannemen.

  Deze film kwam tot stand in samenwerking met NTR.

  Regie
  Jetske Lieber Scenario Jim Sluis Productie Meike van Engelen, Tessel van der Linden, Julia Voets Cinematografie Yannick Giraud Gaffer Pim Pimentel Production Design Jip van Doornewaard, Mies Bongenaar Kostuumontwerp Phoebe Mine de Geus Montage Bram van Dam VFX Supervisie Youri den Boef, Hugo Zijtveld Geluidsontwerp Yorn Slootjes Mixage Sanne Breij Geluidsopname Casper Vlek Componist Nick Verschoor

Zondag worden de films vertoond met Engelse ondertiteling.

Details

Productiejaar

2024

Lengte

51 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Keep an Eye Filmacademie Festival 2024

Lichting 2024 van de Nederlandse Filmacademie studeert af tijdens de veertiende editie van het Keep an Eye Filmacademie Festival.

Lees meer
campagnebeeld Keep an Eye Filmacademie Festival 2024
Keep an Eye 2024 Januari Jetske Lieber
Keep an Eye 2024 De Toekomst is Failliet Suzanne Koopstra
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

 • 8 juni — 29 september 2024

  Albert Serra

  Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op