Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Keep an Eye 2023 commercials (Blok C)

Filmacademie Festival - Blok C

Filmacademie Festival: Blok C

Afstudeerfilms van de studenten Lichting 2023 van de Nederlandse Filmacademie: Commercials, Niks gebeurd, A TOMATO TRAGEDY

poster Keep an Eye 2023
In dit blok zijn te zien:

Programma

 • Keep an Eye 2023 commercials (Blok C)

  Commercials (9 x 1’)

  Aan het einde van het vierde studiejaar maken de studenten één laatste korte oefening; een commercial. Dit jaar kregen zij de opdracht een commercial voor SIRE te maken voor één van twee fictieve campagnes: Financieel gezond studeren of Social media. Zoveel mensen en toch zo eenzaam.

  De commercialopdracht is bedoeld voor een mix van Filmacademiestudenten. De studenten krijgen een briefing, opgesteld door deskundigen uit de commercialberoepspraktijk vanwaar uit ze verder ontwikkelen en produceren. Zowel bij het lesprogramma als de coaching zijn veel vakmensen betrokken en het hele proces wordt uitvoerig en zorgvuldig begeleid. Pitchen van ideeën en het schrijven van een treatment nemen een cruciale plaats in.

 • Keep an Eye 2023 Niks Gebeurd Blok C

  Niks Gebeurd (Fictie, 30’)

  Wanneer zijn broer Stijn het seksuele misbruik door hun vader Theo deelt in de gezinsapp, begrijpt Niels zijn eigen intimiteitsproblemen beter. Als kind vreesde Niels hetzelfde te ervaren als Stijn, wat de relatie met zijn vriendin Suzanne saboteert. Nu het misbruik bij alle familieleden bekend is, confronteren Niels en Suzanne samen Theo over de gevolgen hiervan.

  Deze film kwam tot stand in samenwerking met VPRO.

  Regie
  Edward de Jong Scenario Jop Leuven Productie Mitchell van Empelen, Floor de Wolf, Thijmen Knook Cinematografie Stan Visser Gaffer Boris Peters Production Design Lin Bartraij, Koen Hueber Kostuumontwerp Lin Bartraij, Koen Hueber Montage Robbert Clignett VFX Supervisie Micky Heideman, Tim Okkers Geluidsontwerp Isa de Rijck van der Gracht Mixage Myrtle Straatman Geluidsopname Levi Cuijpers Post-productie Coördinator Mitchell van Empelen

 • Keep an Eye 2023 A Tomato Tragedy Blok C

  A TOMATO TRAGEDY (Documentaire, 26')

  Onze bliktomaten worden geplukt door arbeidsmigranten die naar Zuid-Italië zijn gekomen om hun Europese droom te verwezenlijken, maar niet in staat zijn om verder te reizen. Blijven ze in de Europese mythe geloven, of vechten ze tegen het systeem waarin de Europeaan de zoete vruchten plukt van hun verbitterde droom?

  Deze film kwam tot stand in samenwerking met KRO-NCRV.

  Regisseur
  Kiriko Mechanicus Dramaturg Jeroen Bons Productie June Carmiggelt, Esmée Honhoff Cinematografie Boyd Bakema Production Design Lin Bartraij, Koen Hueber Montage Marieke Schoenmakers Geluidsontwerp Levi Cuijpers Mixage Eran Brinkman Geluidsopname Nynke Spanjer Componist Emanuele Pellegrini Post-productie Coördinator Esmée Honhoff

Zondag worden de films vertoond met Engelse ondertiteling.

Details

Productiejaar

2023

Lengte

66 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Keep an Eye Filmacademie Festival 2023

Lichting 2023 van de Nederlandse Filmacademie studeert af tijdens de dertiende editie van het Keep an Eye Filmacademie Festival.

Lees meer
campagnebeeld Keep an Eye 2023
Keep an Eye 2023 A Tomato Tragedy Blok C
Keep an Eye 2023 Niks Gebeurd Blok C
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

 • 20 januari — 20 mei 2024

  Paravel & Castaing-Taylor

  Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op