Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
P aviator still 10 hr 0

Filmacademie masterclass over Scorsese

Wat maakt zijn films zo goed? De Nederlandse Filmacademie en EYE presenteren een masterclass over de films van de New Yorkse regisseur en filmkenner Martin Scorsese.

P aviator still 10 hr

Uitgangspunt is de dynamiek tussen regie en montage in Scorseses oeuvre, dat onderhand bijna vijfentwintig lange speelfilms telt. Pieter Kuipers (regisseur Van God los), David Lammers (maker van Langer licht) en editor Stanley Kolk (editor van o.a. Penoza) zijn kenners en bewonderaars van zijn werk. Aan de hand van fragmenten uit Scorseses films gaan ze onder leiding van Mart Dominicus (Filmacademie) in gesprek met elkaar en de zaal over zaken als Scorseses gebruik van improvisatie in acteren en mise-en-scene, “sturende” montage en de openingsscènes van zijn films.

Bezoek om 18.45 The Departed (2006) waarvoor Scorsese en editor Thelma Schoonmaker beide een Oscar wonnen. Koop je kaartje met reductie op vertoon van je CJP of Studentenkaart.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Martin Scorsese

In de zomer van 2017 presenteerde Eye een tentoonstelling over een van de belangrijkste Amerikaanse filmregisseurs van de afgelopen vijftig jaar: Martin Scorsese. De regisseur van klassiekers als Taxi Driver, Raging Bull en The Wolf of Wall Street heeft in de loop van de tijd een uniek filmisch handschrift ontwikkeld.

Lees meer
campagnebeeld Martin Scorsese - The Exhibition
Still 1 10
Co still 04 setfoto jack nicholson
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op