Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Paniek! (Joost Lieuwma & Daan Velsink, NL 2015)

Filmmagie: Kijkje in jouw hart

Filmmagie: Kijkje in jouw hart

Filmmagie, dat is kijken én maken. Ontdek de magie van film met korte animatiefilms uit de rijke collectie van Eye. Ook tekenen kinderen een eigen flipboekje en leren ze hoe je stilstaand beeld kunt laten bewegen.

poster Filmmagie: Kijkje in jouw hart

Bij Filmmagie kijken wij deze keer samen naar de verschillende emoties die je kunt meemaken. De films gaan over blijdschap, eenzaamheid, woede, verdriet en angst. Vanaf 6 jaar oud.

Programma

 • still Cake Day (Jeroen Koelewijn, NL 2018)

  Cake Day (Jeroen Koelewijn, NL 2018)

  Een vrolijk gekleurd winkeltje in een grauwe stad trekt allerlei mensen aan – maar ook dieren. De eigenaresse van de zaak is een zeer perfectionistisch type en heeft zojuist een eenhoorntaart tot in de puntjes afgemaakt. Meneer de Vlieg vindt de taart er ook nogal aantrekkelijk uit zien, waarop een gevecht tussen beiden uitbreekt.

 • still Nobody (Job, Joris & Marieke, NL 2022)

  Nobody (Job, Joris & Marieke, NL 2022)

  Florian, bekend bij al zijn online vrienden (lees: volgers) als MadeByHeaven, is een populaire lifestyle-Instagrammer wiens sociale leven alleen van posts, hashtags en likes aan elkaar hangt. Maar op een kwade dag maakt Florian zoveel selfies dat hij spontaan doorzichtig wordt en er in deze animatie alleen nog een schaduw van hem overblijft. Dat is funest voor zijn aantal volgers natuurlijk, maar echte vriendschap blijkt dichterbij dan gedacht.

 • still At First Sight (Sjaak Rood, NL 2019)

  At First Sight (Sjaak Rood, NL 2019)

  Een man en een vrouw rijden recht op elkaar af, niet lettend op de weg. Net op tijd trappen ze op de rem en komen ze tot stilstand. Nu ze recht tegenover elkaar staan, zijn beide bestuurders te koppig om voor de ander opzij te gaan. Het contact begint met woede en conflict, maar bloeit op tot iets heel anders.

 • still Huilbui (Sanna de Vries, NL 2019)

  Huilbui (Sanna de Vries, NL 2019)

  Een meisje is net lekker buiten van de natuur aan het genieten als ze plots wordt overvallen door een enorme plensbui. Ze probeert snel te schuilen in een bos, maar de regen wordt steeds erger, waardoor het meisje steeds verdrietiger wordt. Maar net als een regenbui de boel kan opfrissen, kan een huilbui dat ook.

 • Paniek winner audience award dutch animation

  Paniek! (Joost Liewma and Daan Velsink, NL 2015)

  Marja gaat een dagje naar het strand, maar wordt onderweg overvallen door paniekgedachten: heeft ze het gas wel uitgedraaid? Het strijkijzer wel van de plank gehaald? De badkraan wel dichtgedraaid? De mogelijke gevolgen van haar ingebeelde vergeetachtigheid groeien in haar gedachten tot catastrofale proporties, maar het is uiteindelijk haar paniekerige aard zelf die haar de das om doet.

 • Making a flip book (30')

  Na het filmprogramma kun je in de zaal een flipboekje maken. Een flipboekje is een boekje met een kleine tekening die op iedere bladzijde een beetje verandert. Wanneer je met je duim de bladzijden van het boekje ‘flipt’, of bladert, schieten deze tekeningen vliegensvlug voorbij. De losse plaatjes lijken dan net een film te worden. Met dit flipboekje maak je dus eigenlijk jouw eigen mini-tekenfilm!

Niet geschikt voor kinderfeestjes. Kinderen hebben een begeleider nodig.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2024

Lengte

85 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Filmmagie

Filmmagie, dat is kijken én maken. Ontdek de magie van film met korte films uit de rijke collectie van Eye. Na het film kijken is er voor de kinderen in de zaal een creatieve activiteit, waarin ze zelf met beweging van beeld aan de slag gaan.

Lees meer
campagnebeeld Filmmagie
still At First Sight (Sjaak Rood, NL 2019)
still Huilbui (Sanna de Vries, NL 2019)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

 • 8 juni — 29 september 2024

  Albert Serra

  Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op