Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Tourist Trap (Vera van Wolferen, NL 2020)

Filmmagie: Op reis

Filmmagie: Op reis

Filmmagie, dat is kijken én maken. Ontdek de magie van film met korte animatiefilms uit de rijke collectie van Eye. Ook tekenen kinderen een eigen flipboekje en leren ze hoe je stilstaand beeld kunt laten bewegen.

poster Filmmagie: Op reis
Bij Filmmagie dit keer films waarin we er een dagje op uit gaan, een vakantie of een reis maken. Vanaf 6 jaar.

Programma

 • still Grote wolf & kleine wolf (Grand loup, petit loup) (Rémi Durin, FR, 2018)

  Grote Wolf & Kleine Wolf (Rémi Durin, FR 2018, 13')

  Grote Wolf woont heel gelukkig in zijn eentje onder een prachtige boom, tot op een dag een klein wolfje bij hem intrekt. Wolfje eet zijn eten op, gooit zijn spullen door de war, snurkt, kortom: hij is een enorme lastpost. Maar als Wolfje weer is vertrokken, realiseert Grote Wolf zich hoezeer hij zijn kleine kameraadje mist.

 • still Tourist Trap (Vera van Wolferen, NL 2020)

  Tourist Trap (Vera van Wolferen, NL 2020, 2’)

  Het autootje Jeep zoekt een unieke vakantielocatie en lijkt die te hebben gevonden: een paradijselijk eiland met ongerepte natuur en bijzondere tropische vogels. Maar bij aankomst komt Jeep erachter dat hij niet de enige avonturier is. De ene na de andere veerboot voert campers en caravans aan die het zo idyllisch begonnen tripje grondig weten te verpesten.

 • still Blindelings (Joanne van der Weg, NL 2014)

  Blindelings (Joanne van der Weg, NL 2014, 2’)

  Wat hoor je wanneer je niet kunt zien en iets alledaags doet als een treinreis maken naar Rotterdam Centraal? Op indringende wijze komen het geklik van een blindenstok op de stoeptegels, het blaffen van een enge hond en de herkenbare stations- en treingeluiden bij de kijker binnen.

 • still Tram (Olga van den Brandt, NL 2020)

  Tram (Olga van den Brandt, NL 2020, 3’)

  We volgen een tram op zijn rit door de stad. Langs het Amsterdamse Bos reizen we door Oud-Zuid en de Jordaan op weg naar het centraal station. Vanuit de tram aanschouwen we de bevolkingsgroepen in hun dagelijks routine. In de tram komen hun levens tijdelijk bij elkaar, en worden ze meegevoerd door elkaars buurten. Ook buiten de tram zien we flarden van hoe hun levens vervlochten zijn.

 • still Beren op de weg (Nadia Meezen, NL 2014)

  Beren op de weg (Nadia Meezen, NL 2014, 4’)

  Animatiefilm over Theo die niets liever doet dan rijden in zijn gele autootje. Op een dag stuit hij op een beer op de weg. Door de schrik krijgt hij een ongeluk. Na het voorval ontstaat er bij Theo een steeds groter wordende angst om zijn oude leven op te pakken. Hoe meer hij de angst toelaat in zijn leven, hoe meer beren hij om zich heen begint te zien. Als al zijn paden geblokkeerd zijn, beseft hij dat hij zo niet kan doorgaan. Hij moet zijn innerlijke beren temmen om hier vanaf te komen.

 • still Paniek! (Joost Lieuwma & Daan Velsink, NL 2015)

  Paniek (Joost Lieuwma, Daan Velsink, NL 2015, 6’)

  Marja gaat een dagje naar het strand, maar wordt onderweg overvallen door paniekgedachten: heeft ze het gas wel uitgedraaid? Het strijkijzer wel van de plank gehaald? De badkraan wel dichtgedraaid? De mogelijke gevolgen van haar ingebeelde vergeetachtigheid groeien in haar gedachten tot catastrofale proporties, maar het is uiteindelijk haar paniekerige aard zelf die haar de das om doet.

 • Flipboekje maken (30')

  Na het filmprogramma kun je in de zaal een flipboekje maken. Een flipboekje is een boekje met een kleine tekening die op iedere bladzijde een beetje verandert. Wanneer je met je duim de bladzijden van het boekje ‘flipt’, of bladert, schieten deze tekeningen vliegensvlug voorbij. De losse plaatjes lijken dan net een film te worden. Met dit flipboekje maak je dus eigenlijk jouw eigen mini-tekenfilm!

Filmmagie is niet geschikt voor kinderfeestjes. Kinderen hebben een begeleider nodig.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

NL

Lengte

126 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Filmmagie

Filmmagie, dat is kijken én maken. Ontdek de magie van film met korte films uit de rijke collectie van Eye. Na het film kijken is er voor de kinderen in de zaal een creatieve activiteit, waarin ze zelf met beweging van beeld aan de slag gaan.

Lees meer
campagnebeeld Filmmagie
still Tram (Olga van den Brandt, NL 2020)
still Paniek! (Joost Lieuwma & Daan Velsink, NL 2015)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

 • 8 juni — 29 september 2024

  Albert Serra

  Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op