Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Zeezucht (Marlies van der Wel, NL 2015)

Filmmagie: Wonderlijk water

Filmmagie: Wonderlijk water

Filmmagie, dat is kijken én maken. Ontdek de magie van film met korte animatiefilms uit de rijke collectie van Eye. Ook tekenen kinderen een eigen flipboekje en leren ze hoe je stilstaand beeld kunt laten bewegen.

poster Filmmagie: Wonderlijk water
Bij Filmmagie kijken wij deze keer wonderbaarlijke films waarin water centraal staat. Ze gaan over opgroeien, fantasierijk denken en vooral zwemmen!

Programma

 • still Zeezucht (Marlies van der Wel, NL 2015)

  Zeezucht (Marlies van der Wel, NL 2015, 11')

  Jonas droomt van een leven in de zee. Maar dat kan niet. Of wel? Vanaf het moment dat Jonas als kind de zee ziet, weet hij het: dit is zijn thuis. Niet om er naar te kijken, in te zwemmen of op te varen. Hij wil één zijn met de zee, en er nooit meer uit. Zijn leven lang jut hij het strand af, op zoek naar voorwerpen om bizarre installaties mee te bouwen die hem op weg moeten helpen naar een nieuw leven tussen de vissen. Nu Jonas oud is moet hij de beperkingen van zijn uitvindingen en lichaam onder ogen zien. De tijd begint te dringen om zijn droom nog waar te maken.

 • still Polska Warrior (Camiel Schouwenaar, NL 2016)

  Polska Warrior (Camiel Schouwenaar, NL 2016, 25')

  De verlegen Eryk is verslaafd aan de populaire game Goldhunter, waarin hij met zijn sterke avatar alle levels wint. Als de problemen in het ‘echte leven’ zich opstapelen, wordt Eryk gedwongen om ook buiten de game moedig te zijn.

 • Flipboekje maken (30')

  Na het filmprogramma kun je in de zaal een flipboekje maken. Een flipboekje is een boekje met een kleine tekening die op iedere bladzijde een beetje verandert. Wanneer je met je duim de bladzijden van het boekje ‘flipt’, of bladert, schieten deze tekeningen vliegensvlug voorbij. De losse plaatjes lijken dan net een film te worden. Met dit flipboekje maak je dus eigenlijk jouw eigen mini-tekenfilm!

Niet geschikt voor kinderfeestjes. Kinderen hebben een begeleider nodig.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2024

Lengte

83 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Filmmagie

Filmmagie, dat is kijken én maken. Ontdek de magie van film met korte films uit de rijke collectie van Eye. Na het film kijken is er voor de kinderen in de zaal een creatieve activiteit, waarin ze zelf met beweging van beeld aan de slag gaan.

Lees meer
campagnebeeld Filmmagie
still Polska Warrior (Camiel Schouwenaar, NL 2016)
still Zeezucht (Marlies van der Wel, NL 2015)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

 • 8 juni — 29 september 2024

  Albert Serra

  Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op