Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still 1st Step (Jörg Courtial, DE 2019)

Final Frontier 360°

Nu:Reality: Final Frontier 360°

Zet je VR-bril op en schiet dwars door het hemelgewelf naar het onbekende. Stap aan boord van een ruimteschip, herbeleef de historische Apollo 17-missie van dichtbij en ontmoet de 'prophet of the space age'. De drie 360-gradenfilms laten je de aarde ontstijgen.

poster Nu:Reality: Final Frontier 360°

Drie virtual reality 360°-films:

Programma

 • 1st Step (Jörg Courtial, DE 2019, 16')

  Het is inmiddels meer dan 50 jaar geleden dat de laatste mensen voet zetten op de maan tijdens de legendarische Apollo 17-missie en jij kunt de volgende zijn in je eigen filmtheater. De VR-film 1st Step neemt je mee op ruimtereis. Van de lancering op de grond tot de landing op de maan en weer terug naar de aarde. Daarbij is gebruikgemaakt van archieffoto’s, data van NASA en advies van experts van ESA om alles zo accuraat en gedetailleerd mogelijk te reconstrueren in 3D. Neem het adembenemende uitzicht in je op. Vanaf de maan zul je op aarde terugkeren met een heel nieuw perspectief. 1st Step won de VeeR Future Award op Cannes XR in 2020.

 • I Saw the Future (François Vautier, FR 2017, 6')

  I Saw the Future dompelt de kijker onder in de toekomstvisie van Arthur C. Clarke, co-auteur van Stanley Kubricks 2001: A Space Odyssey. Met Clarkes uitgebreide werk als sciencefictionschrijver en televisiemaker maakte hij veel mensen enthousiast over de ruimtevaart. Het leverde hem naast vele prijzen de bijnaam 'prophet of the space age' op. De basis voor I Saw the Future is een interview dat Clarke in de jaren 60 gaf aan de BBC. Daarin deed hij uit de doeken hoe hij dacht dat het jaar 2000 eruit zou zien en voorspelde de digitale revolutie, decennia voor zijn tijd. Deze experimentele VR-film is een meeslepende en poëtische uitnodiging om de geest te laten reizen.

 • Aripi (Dmitri Voloshin, MD 2019, 8')

  Aripi is een spannend VR-avontuur over een astronaut die al van kinds af aan droomt van vliegen en vrij zijn. Zijn fantasie lijkt uit te komen, want jaren later zweeft hij in een ruimteschip in een baan rond de aarde. Er ontstaan echter steeds meer problemen die leiden tot nóg grotere problemen en een crash lijkt onvermijdelijk. Dat is het einde van de kinderdroom… of toch niet? Dmitri Voloshin brengt met Aripi, wat ‘vleugels’ betekent in het Roemeens, een eerbetoon aan zijn vriend Joeri Boroday, een piloot die tot op de dag van vandaag vermist is.

 • Dit programma vindt plaats in Cinema 4.
 • Zorg dat je 5 tot 15 minuten van tevoren aanwezig bent i.v.m. de uitrusting van de headset.
 • Na aanvang is er geen toegang meer mogelijk.

Wil je meer Virtual Reality zien in Eye? Nu:Reality gaat door met verschillende programma's tot en met 25 september 2024.

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adult

Productiejaar

2024

Lengte

30 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Nu:Reality

Zet een VR-bril op en stap in een wereld waar je de wereld ziet zoals je haar nog nooit hebt gezien. Dit gevarieerde programma prikkelt je zintuigen en dompelt je onder in een mix van 360° VR-films en interactieve installaties.

Lees meer
campagnebeeld Nu:Reality - Final Frontier

In samenwerking met

logo Nu:Reality
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

 • 8 juni — 29 september 2024

  Albert Serra

  Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op