Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still May You Live in Interesting Times (Fiona Tan, 1997)

May You Live in Interesting Times

Fiona Tan: May You Live in Interesting Times

Fiona Tan werd geboren in Indonesië met een Indonesisch-Chinese vader en een Australische moeder. In een documentaire stijl schetst ze de geschiedenis van de familie Tan en analyseert ze kritisch de constructie van identiteit, met name die van overzeese Chinezen en hun diaspora.

poster Fiona Tan - Mountains and Molehills

May You Live in Interesting Times is een autobiografisch werk. Aan de hand van verschillende getuigenissen over een deel van de geschiedenis en de huidige situatie van de familie Tan en haar individuen, wordt een reis gemaakt die leidt van Nederland naar Duitsland, Australië, Indonesië, Hongkong en China, waar het oorspronkelijke ‘Tan-dorp’ te vinden is. Hoewel iedere inwoner van deze plaats de naam Tan draagt, heeft de kunstenaar zelf het gevoel dat zij zich er nooit thuis zou kunnen voelen.

May You Live in Interesting Times laat zien hoe persoonlijke en politieke geschiedenis, migratiebewegingen en culturele achtergrond de perceptie van identiteit vormen. Hoewel de mythen van een oorspronkelijke cultuur kunnen voortbestaan, worden ze onvermijdelijk getransformeerd en zelfs in de loop der tijd verlaten.

De film wordt ingeleid door filmcriticus Dana Linssen (NRC), die Fiona Tan interviewde voor een artikel in de catalogus van de tentoonstelling Mountains and Molehills. De inleiding vindt plaats in het Nederlands, de film is Engels ondertiteld.

Na dit programma, om 21:45, wordt de film Moeder Dao, de schildpadgelijkende van Vincent Monnikendam vertoond. Deze film werd geselecteerd door Fiona Tan. Tickets voor deze voorstelling zijn los verkrijgbaar.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

121 min.

Voertaal

Nederlands

Productieland(en)

NL

Ondertiteling

Engels

Onderdeel van

Fiona Tan

Fiona Tan staat bekend om haar video- en filminstallaties waarin ze herinneringen, geschiedenis, globalisatie en de rol van afbeeldingen onderzoekt.

Lees meer
campagnebeeld Fiona Tan - Mountains and Molehills
still May You Live in Interesting Times (Fiona Tan, 1997)
still May You Live in Interesting Times (Fiona Tan, 1997)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op