Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Fire of Love (Sara Dosa, CA/US 2022)

Fire of Love

Bekijk trailer

Sara Dosa / CA, US, 2022 / 93 min.

Hoever ga je als wetenschapper in je onderzoek? Het liefdespaar Katia en Maurice bestudeerde met gevaar voor eigen leven vulkaanuitbarstingen over de hele wereld. Na hun overlijden maakte regisseur Sara Dosa een spectaculaire montage van de door het echtpaar geschoten filmopnamen.

poster Fire of Love (Sara Dosa, CA/US 2022)
Hoe dicht kun je bij de oorsprong komen van een vulkaanuitbarsting? Het wetenschappersechtpaar Katia en Maurice Krafft nam alle risico’s om beter te begrijpen wat de onderliggende redenen zijn voor de explosies van magma en lava; vijfentwintig jaar lang reisden ze over de wereld om metingen te doen en opnamen te maken van – gevaarlijke – vulkanen. In 1991 leidde hun onderzoek tot de dood toen de twee verteerd werden door het vuur van de Japanse Unzen-vulkaan.

Betoverende beelden

Documentairemaker Sara Dosa maakte van de door het echtpaar nagelaten filmbeelden en tv-optredens de spectaculaire documentaire Fire of Love, de openingsfilm van het Sundance Film Festival 2022. Filmmaker Miranda July sprak bij de betoverende beelden een kalme voice-over in die de gepassioneerde en speelse liefdesrelatie tussen de twee onderzoekers belicht.

Dat hun onderzoek dodelijke afloop zou kunnen hebben, daarvan waren de Kraffts zich bewust. “Ik wil dichterbij komen, tot in de buik van de vulkaan”, zei Maurice. ‘Op een dag zal het m’n dood worden, maar dat hindert me niet.” De onverschrokkenheid van het vulkanologenechtpaar leidde onder meer tot de ontwikkeling van betere waarschuwingssystemen voor uitbarstingen en tot evacuatievoorschriften voor overheden.

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 9 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Sara Dosa

Productiejaar

2022

Productieland(en)

CA, US

Originele titel

Fire of Love

Lengte

93 min.

Taal

Engels, Frans

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Fire of Love (Sara Dosa, CA/US 2022)
still Fire of Love (Sara Dosa, CA/US 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op