Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The forbidden room highres1

Forbidden Room, The

Guy Maddin / CA, 2015 / 119 min.

Welkom in het bizarre universum van de Canadese regisseur Guy Maddin, die in zijn visuele spektakel opnieuw beelden uit stillefilmperiode heeft gebruikt. Met het hypnotiserende The Forbidden Room overtreft hij zijn toch al imposante oeuvre. Met Udo Kier en Mathieu Amalric. 

The forbidden room poster web

Er valt ook genoeg te lachen in deze van ideeën en vondsten uitpuilende film, waarvoor hij een sterrencast wist te strikken. Een man in een openhangende kamerjas vertelt hoe je het beste een bad kunt nemen. Dan verplaatst de handeling zich naar een onderzeeër die nog maar voor een paar uur zuurstof heeft. Vervolgens springt de film naar het verhaal van een houthakker die een jonge vrouw moet redden uit de klauwen van de Rode Wolven en een volgende tussenstop is die van een dokter die gevangen wordt gehouden door dansende vrouwen in skelettenpakken.

Ook is er Udo Kier die een lobotomie ondergaat om te zorgen dat hij niet meer naar vrouwenbillen kijkt en Mathieu Amalric die een moord pleegt om te verbergen dat hij de verjaardag van zijn vrouw is vergeten. Zien is geloven.Ook te zien: de documentaire The 1.000 Eyes of Dr. Maddin van Yves Montmayeur.

“...verrukkelijk associatieve film...visuele hoogstandjes...absurdistische humor...een vrolijk cinefiel feestje... (**** De Filmkrant)

“…geestig…Maddin en coregisseur Evan Johnson weten als geen ander hoe ze droomlogica zichtbaar en plausibel moeten maken. (**** NRC Handelsblad)

“…fantastische associatieve cinema…voortreffelijk vormgegeven…verrukkelijke filmische ervaring… (****, Film van de Week, Trouw)

Details

Regisseur

Guy Maddin

Productiejaar

2015

Productieland(en)

CA

Originele titel

Forbidden Room, The

Lengte

119 min.

Drager

DCP - encrypted

The forbidden room highres2
The forbidden room highres3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op