Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Forest: I See You Everywhere (Benedek Fliegauf, HU 2021)

Forest - I See You Everywhere

Bekijk trailer

Benedek Fliegauf / HU, 2021 / 112 min.

In zeven hypnotiserende miniaturen volgen we mensen die elk op een andere manier een crisis doormaken. In het begin lijken de episodes nog onschuldig, maar het claustrofobische psychodrama wordt steeds intenser. De in alledaagse horror gedoopte vertelling over schuld en boete won in Berlijn de Zilveren Beer (Best Supporting Performance). Nu ook uitbreng in Nederland.

poster Forest: I See You Everywhere (Benedek Fliegauf, HU 2021)

Een grootvader zwijgt – leeft hij nog? Een man praat tegen een kledingkast – waarom doet hij dat? Spookachtige figuren sluipen de levens en gesprekken van stellen en gezinnen binnen. Zij zijn de verlorenen, de onderdrukten en de vermisten. Een charlatan jaagt ondertussen naïeve zieke mensen de dood in. Het is moeilijk te zeggen wie hier het slachtoffer is en wie de schuldige.

Benedek Fliegauf zet na zijn speelfilmdebuut Forest uit 2003 zijn antropologische verkenning in microrealistische stijl op intense wijze voort. Amateurs werkten samen met professionals in deze no-budgetfilm waarvoor hij inspiratie haalde uit het werk van John Cassavetes, Raymond Carver en Péter Nádas. In beklemmende close-ups, koortsachtige dialogen en anarchistische stijl fileert hij de menselijke relaties.

Over de regisseur

Benedek Fliegauf (1974) is een Hongaarse schrijver, regisseur, productieontwerper en geluidsontwerper, en werd aanvankelijk opgeleid als toneelontwerper. In 2003 werd zijn speelfilmdebuut Forest vertoond in het Forum op het Filmfestival Berlijn waar hij de Wolfgang Staudte Award won. Zijn tweede film, Dealer, won daar de publieksprijs. Milky Way won de Gouden Luipaard op het filmfestival van Locarno. In 2012 ontving Just the Wind de Jury Grand Prix in de Berlinale Competitie. Na Lily Lane (2016) keert hij nu terug met Forest I See You Everywhere.

Deze film wordt door Eye Filmmuseum ook landelijk uitgebracht.

…een meester…Zeven pareltjes… (**** NRC Handelsblad)

…De acteurs van Forest - I See You Everywhere zijn voortreffelijk, de thema's zijn actueel, en vrijwel elk van de zeven episodes stipt een intrigerend verhaal aan vol dubbele bodems en onvermoede perspectieven. (De Volkskrant)

… een juweel… intense film…mooi…schitterend…Heel knap…fascinerend…subtiliteit… Fliegauf lost telkens alle verwachtingen in… (De Groene Amsterdammer)

Dit is onderdeel van

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes with alcohol and/or drug usePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Benedek Fliegauf

Productiejaar

2021

Productieland(en)

HU

Originele titel

Rengeteg - Mindenhol látlak

Lengte

112 min.

Taal

Hongaars

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Previously Unreleased

Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye Filmmuseum, dat ook dit jaar een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar Nederland haalt.

Lees meer
campagnebeeld Previously Unreleased

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Forest: I See You Everywhere (Benedek Fliegauf, HU 2021)
still Forest: I See You Everywhere (Benedek Fliegauf, HU 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op