Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Fortune Favors Lady Nikuko 1

Fortune Favors Lady Nikuko

Ayumu Watanabe / JP, 2021 / 96 min.

Na het briljante Children of Sea (nog steeds een van onze favoriete animefilms van de laatste jaren) is de nieuwste liefdesbaby van regisseur Ayumu Watanabe en Studio 4°C een verhaal over een stil maar verlegen schoolmeisje - Kikuko - en haar corpulente, luide en onvolwassen moeder Nikuko, die relaties achter de rug heeft met mannen die haar ofwel uitbuitten ofwel in de steek lieten.

poster Kaboom Animation Festival 2022

Nikuko werkt in de lokale taverne, terwijl Kikuko naar de plaatselijke lagere school gaat. Moeder Nikuko zet haar dochter uiteraard voor schut, zoals elke moeder dat wel eens doet met haar kind, maar Nikuko's dappere en uitgesproken persoonlijkheid maakt haar vooral bekend en berucht in een stadje waar Kikuko zelf liever onder de radar wil blijven. Terwijl het kleine meisje door de alledaagse sociale drama's van het schoolleven navigeert - verrijkt met magische-realistische elementen, een gevolg van haar altijd aanwezig verbeelding - dreigt een schokkende openbaring uit het verleden de relatie tussen de twee to ontwortelen.

Fortune Favors Lady Nikuko is een observerende, hartverwarmende komedie over de kleine dinges des levens met een onconventioneel moeder-dochterpaar in de hoofdrol. Moeders motto? "Gewoon zijn is het beste van alles!" Maar deze Ghibli-achtige film is verre van gewoon, en neigt vaak naar het surreële en bevat schattige visuele hommages aan My Neighbor Totoro. Het ontwerp van de personages is even simpel als complex, een kenmerk van de kwaliteit die Studio 4°C steeds levert. Deze bewerking van Kanako Nishi's gelijknamige roman zit vol vrolijke, levendige humor en brengt je in een 'summer chil mood'. Oh, en er zit veel eten in de film. Heel veel. Een geanimeerd pareltje dat zowel het hart als de maag pleziert!

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Ayumu Watanabe

Productiejaar

2021

Productieland(en)

JP

Originele titel

Gyoko no Nikuko-chan

Lengte

96 min.

Taal

Japans

Drager

DCP

Onderdeel van

Kaboom 2022

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land? ’t Is Kaboom Animation Festival en zijn le-gen-da-rische programma!

Lees meer
campagnebeeld Kaboom Animation Festival 2022
Still Fortune Favors Lady Nikuko 2
Still Fortune Favors Lady Nikuko 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op