Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Four Daughters (Kaouther Ben Hanial, FR 2023)

Four Daughters

Bekijk trailer

Kaouther Ben Hania / FR, TN, DE, SA, CY, 2023 / 108 min.

Intrigerende mix van documentaire en fictie; regisseur Ben Hania reconstrueert de verdwijning van twee geradicaliseerde Tunesische zussen aan de hand van interviews met de achtergebleven zussen, moeder en acteurs die de verdwenen zussen spelen. Kun je pijn onder woorden brengen?

poster Four Daughters (Kaouther Ben Hanial, FR 2023)

Moeder Olfa Hamrouni en haar dochters Eya en Tayssir treuren om de verdwijning van de twee oudste zussen, Ghofrane en Rahma. Ze zijn geradicaliseerd geraakt en hebben zich aangesloten bij de extremisten van Islamitische Staat in Syrie. Zullen de twee ooit nog terug kunnen keren naar huis?

Rond dit gegeven spint regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin, Beauty and the Dogs) een fascinerend en aangrijpend docudrama, een onderzoek naar de waarheid (wat is er gebeurd?) en een familieportret ineen.

Indringend

De verdwenen zussen worden gespeeld door acteurs, en als moeder Olfa het te veel wordt, wordt ook haar plaats ingenomen door een acteur. Het resultaat van de gedurfde vermenging van documentaire en spel is een indringend portret van trauma, pijn en uiteengereten familiebanden. Ook is de film een portret van moedige vrouwen die zich staande willen houden te midden van een omgeving waarin geloofsovertuigingen steeds repressiever worden.

Four Daughters won onder meer de prijs voor Beste Documentaire van het filmfestival van Cannes. Filmmaker en scenarist Kaouther Ben Hania (1977) studeerde in Parijs aan de Sorbonne en de prestigieuze filmschool La Fémis; haar eerste lange documentaire Imams Go to School ging in 2010 in premiète op het IDFA. Ze begon met het maken van korte films, haar tweede speelfilm, Beauty and the Dogs, werd geselecteerd voor het Cannes-festival. In 2021 was haar speelfilm The Man Who Sold His Skin de eerste Tunesische film ooit die een Oscarnominatie in de wacht sleepte.

Voorfilm

Voorafgaand aan de vertoning van Four Daughters ziet u de korte film Stilleven met vrouw, thee en brief (2') uit 2022 van Tess Martin uit de Korte Film Poule van Eye. Deze stop-motion animatie nodigt ons uit om na te denken over onze relatie tot tijd, door een vrouw te portretteren die in het midden gevangen zit.

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violenceThis movie contains scenes of explicit discriminationPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Kaouther Ben Hania

Productiejaar

2023

Productieland(en)

FR, TN, DE, SA, CY

Originele titel

Les filles d'Olfa

Lengte

108 min.

Taal

Frans, Arabisch, Engels

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Four Daughters (Kaouther Ben Hanial, FR 2023)
still Four Daughters (Kaouther Ben Hanial, FR 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op