Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Vincent Boy Kars / NL, 2024 / 98 min.

Kan een mens aan zichzelf ontsnappen en werkelijk vrij zijn? Dat zijn de vragen die Vincent Boy Kars stelt in het derde deel van zijn trilogie over hoe millennials hun identiteit vinden. Kars en alter ego acteur Martijn Lakemeier gaan op zoek.

poster Future Me (Vincent Boy Kars, NL 2024)
Wie ben ik? Wat vormt mij? Hoe ga ik door het leven? Het zijn een paar van de kwesties die aan de orde komen in Vincent Boy Kars’ millennium-trilogie.

In de eerdere twee delen nam Kars de regie over het leven van zijn besluiteloze vriend Metin (Independent Boy, 2017) en richtte hij de camera op Leyla, die voor hem belangrijke gebeurtenissen uit haar leven naspeelde (Drama Girl, 2020).

In het diepe duiken

In allebei de gevallen stond Kars aan de veilige kant; als regisseur-manipulator hoefde hij zichzelf niet bloot te geven. Met Future Me komt daar een einde aan; Kars duikt in het diepe en is zelf het onderwerp geworden – hij wordt getoond in zijn aangrijpende zoektocht naar het antwoord op de vraag hoe je jezelf kunt bevrijden van de ballast van het verleden, van persoonlijke trauma’s en angsten.

‘Wie ben ik en wat wil ik zijn?’ zijn de vragen die Kars stelt en die hij probeert te beantwoorden in een mengeling van feit en fictie, waarbij hij zich onderwerpt aan dramatherapie en spart met zijn alter ego, gespeeld door vriend en acteur Martijn Lakemeier. De voege dood van Kars’ vader en het daaropvolgende trauma worden bezworen.

Future Me is een fascinerende mix van docu en fictie en zo moet het ook zijn: "Fictie is de leugen die we gebruiken om de waarheid te vertellen", aldus Kars.

Details

This movie contains scenes showing explicit sexPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Vincent Boy Kars

Productiejaar

2024

Productieland(en)

NL

Originele titel

Future Me

Lengte

98 min.

Taal

Nederlands

Ondertiteling

ENG of ZONDER

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch, Subcatch

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Future Me (Vincent Boy Kars, NL 2024)
still Future Me (Vincent Boy Kars, NL 2024)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op