Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Geheim5

Geheim van Boccherini, Het

Carine Bijlsma / NL, 2008 / 24 min.

Ter gelegenheid van de eerste uitreiking van Internationale Oeuvreprijs van de Cello Biënnale aan Anner Bijlsma, vertoont EYE een intrigerend portret van de beroemde cellist. Het geheim van Boccherini volgt Bijlsma tijdens diens bezoek aan het verlaten paleis van de Italiaanse barokcomponist Luigi Boccherini. De 80-jarige cellist ontsluiert het ‘geheim van Boccherini’ voor een kwintet jonge muzikanten.

Geheim4

Bijlsma geldt als groot kenner van de barokmuziek; hij is al heel lang gefascineerd door het werk van de Italiaanse componist Luigi Boccherini (1743-1805), die aan het Spaanse hof componeerde, onder andere voor de broer van Koning Carlos III.

Boccherini”s muziek geldt als uiterst moeilijk te vertolken, naar men zegt omdat in zijn muziek een geheim schuilt dat slechts enkelen kennen. Anner Bijlsma is een van hen. De (NPS-)documentaire volgt Bijlsma op reis naar het Palacio de Mosquera van don Luis de Borbón, waar Boccherini woonde. De gelauwerde cellist probeert er het geheim over te dragen aan een kwintet jonge, gepassioneerde muzikanten.

Details

Regisseur

Carine Bijlsma

Productiejaar

2008

Productieland(en)

NL

Originele titel

Geheim van Boccherini, Het

Lengte

24 min.

Drager

Digibeta

Geheim3
Geheim2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op