Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Give Me Liberty

Give Me Liberty

Kirill Mikhanovsky / US, 2019 / 110 min.

Vic werkt als chauffeur bij een transportbedrijf voor gehandicapten in Milwaukee. Hij heeft een drukke dag voor de boeg. Al snel loopt hij achter op schema, omdat de stad door protesten overhoop ligt. 

poster Give Me Liberty

Toch lukt het Vics opa Vic van de route af te laten wijken om hem een een groep bejaarde Russen naar een begrafenis te brengen.

Als vaste passagier Tracy vervolgens instapt, is de chaos compleet. De ontmoeting van onbekenden zorgt voor pijnlijke én hilarische momenten. Portret van Amerika’s falende gezondheidszorg, gefilmd met compassie en humor.

Voor zijn hilarische, maar ook aangrijpende debuutfilm putte Kirill Mikhanovsky uit zijn persoonlijke ervaring als bestuurder van een rolstoelbus. Samen met schrijfster Alice Austen maakte hij een rauw, inventief 'dag uit het leven'-verhaal over mensen die op letterlijke en figuurlijke wegversperringen stuiten. De Amerikaanse droom is nergens te vinden.

Give Me Liberty is een charmante, komische kijk op gewone mensen, met sterk, geïmproviseerd spel van de niet-professionele acteurs. Geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes in 2019 en winnaar van de Independent Spirit John Cassavetes Award 2019.

...verrukkelijke film...vrolijk pandemonium...Chaoscinema op zijn best...unieke ervaring...erg geestig...ontroerend...kleurrijk... charismatisch...woeste, onverschrokken montage... (**** NRC Handelsblad)

...Geestig...warm...zachtaardig...smakelijk energiek...natuurtalent...knap...fraai...verbluffend innemende spel... (**** De Volkskrant)

...hilarisch...heerlijk...lachwekkend...een van de meest humane en oprechte films die de afgelopen jaren in Amerika is gemaakt...vol uitbundige humor...hoopgevend en opbeurend... (De Filmkrant)

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul languageThis movie contains scenes with alcohol and/or drug use

Regisseur

Kirill Mikhanovsky

Productiejaar

2019

Productieland(en)

US

Originele titel

Give Me Liberty

Lengte

110 min.

Taal

Engels, Russisch

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Previously Unreleased

Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye Filmmuseum, dat ook dit jaar een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar Nederland haalt.

Lees meer
campagnebeeld Previously Unreleased

Why in Eye

Wie er in slaagt om over het transport van ouderen en gehandicapten een onderhoudende, virtuoze film te maken die zich 110 minuten lang in en om een rolstoelbusje afspeelt, is een groot regisseur en verdient vertoning op groot doek.

still Give Me Liberty
still Give Me Liberty

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op