Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
God only knows eye filmmuseum02

God Only Knows

Mijke de Jong / NL, 2019 / 88 min.

Drie topacteurs Marcel Musters, Elsie De Brauw en Monic Hendrickx schitteren in een familiedrama rond de door het wereldleed gekwelde broer Thomas. De humor van God Only Knows zit in de terloopse opmerkingen en geweldige dialogen. 

Poster god only knows eye filmmuseum

Marcel Musters, Elsie de Brauw en Monic Hendrickx weten als geen ander een gespannen sfeer te scheppen als broer en zussen in God Only Knows. Broer Thomas zit overspannen thuis aan de pillen en ziet het somber in voor de wereld. Zus Doris heeft zich als een moeder over hem ontfermd – een deken van zorg die de hulpeloos ogende Thomas zich graag laat welgevallen. Maar die hem ook verstikt. Haar overbezorgdheid werkt ook zus Hannah op de zenuwen. Zij vindt dat het pamperen van Thomas hem niet verder helpt en dat Doris met haar zorg vooral haar lege-nestsyndroom aan het vullen is.

samenspel

De humor – en de passieve agressie – zitten in de terloopse opmerkingen tussen de drie. Hoe Doris zogenaamd complimenteus zegt: “Wat goed van jou. Écht goed”, als Hannah eindelijk eens Thomas bezoekt, waarmee Doris eigenlijk zegt dat Hannah veel te weinig langskomt en alleen maar aan zichzelf denkt. Achter die geweldige dialogen, in samenspel met de acteurs ontstaan, schuilt de vraag hoe je iemand echt helpt en wat zorg voor elkaar eigenlijk betekent.

Details

Regisseur

Mijke de Jong

Productiejaar

2019

Productieland(en)

NL

Originele titel

God Only Knows

Lengte

88 min.

Taal

Dutch

Ondertiteling

ENG of NONE

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch

God only knows eye filmmuseum01
God only knows eye filmmuseum03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op