Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Hlynur Palmason / DK, IS, FR, SE, 2022 / 143 min.

Hlynur Pálmason, regisseur van Godland, groeide op in IJsland en studeerde in Denemarken. Zijn film over een Deense priester die aan het eind van de 19de eeuw een geloofscrisis beleeft in IJsland, is in zekere zin ook een reflectie op zijn eigen identiteit. 

poster Godland (Hlynur Pálmason, IS/DK 2022)

Lucas, een jonge Deense priester, wordt door de kerkelijke autoriteiten uitgezonden naar IJsland om er een parochie te stichten en de plaatselijke bevolking op foto's vast te leggen. In beide opzichten bepaald geen sinecure, want we schrijven eind 19de eeuw. Fysieke beproevingen, de vijandschap van zijn gids Ragnar en een gedoemde liefde maken Lucas' missie tot een ware hellevaart waarvan het maar de vraag is of ze met verlossing wordt beloond.

Anders dan de plot suggereert is Godland geen film waarin de actie zich in hoog tempo opstapelt. Regisseur Hlynur Pálmason hanteert een strakke, ingetogen stijl, onderstreept door het klassieke, bijna vierkante Academy-formaat, die van de kijker de nodige concentratie vraagt. Het is een bescheiden offer voor een film die met een minimale crew over een periode van twee jaar werd gedraaid en waarin het langzaam van aangezicht veranderende landschap een glorieuze hoofdrol opeist.

{toevoeging RW:]Hiervoor maakte regisseur Pálmason in 2017 Winterbrothers (Previously Unreleased 2018) en A White, White Day (2019)

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Hlynur Palmason

Productiejaar

2022

Productieland(en)

DK, IS, FR, SE

Originele titel

Vanskabte land

Lengte

143 min.

Taal

Deens, IJslands

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Godland (Hlynur Pálmason, IS/DK 2022)
still Godland (Hlynur Pálmason, IS/DK 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op