Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Good Time Josh Safdie Benny Safdie US 2017 0

Good Time

Ben Safdie, Joshua Safdie / US, 2017 / 102 min.

Neo-noir film die de doorbraak van Ben & Josh Safdie betekende met in de hoofdrol Robert Pattinson die met zijn broer na een mislukte overval probeert te redden wat er te redden valt. Elektrolegende Oneohtrix Point Never maakte voor deze film zijn eerste score vol ijzige synths en donkere soundscapes.

Poster Good Time Josh Safdie Benny Safdie US 2017

Net als bewonderaar – en latere samenwerkingspartner – Sakamoto had Daniel Lopatin (aka Oneohtrix Point Never) al naam gemaakt als elektropionier toen hij door de Safdie-broers werd gevraagd muziek te maken voor hun thriller Good Time.

Lopatins eerste filmscore schakelt tussen broeierige ambient en nerveuze synthesizers en is zo de perfecte begeleiding van het verhaal over twee tragische broers (gespeeld door Robert Pattinson en Benny Safdie) die na een mislukte bankoverval proberen te redden wat er te redden valt. Tussen de paniek en misère schittert echter nét genoeg hoop en bezinning, wat mooi weerklinkt in de voor de film geschreven ballad The Pure and the Damned, gezongen door Iggy Pop.

Met inleiding door Eye on Sound-programmeur Thijs Havens.

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul language

Regisseur

Ben Safdie, Joshua Safdie

Productiejaar

2017

Productieland(en)

US

Originele titel

Good Time

Lengte

102 min.

Taal

English

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Holland Festival 2021

Eye besteedt dit jaar bijzondere aandacht aan Ryuichi Sakamoto, een van de de associate artists van het Holland Festival 2021. Tijdens Holland Festival gaat Time in première; een onconventionele, woordeloze opera die Sakamoto samen met beeldend kunstenaar Shiro Takatani maakte. Zeven omringende programma’s rond Sakamoto's rijke oeuvre zijn in juni te zien in het filmmuseum.

Lees meer
Ryuichi Sakamoto © nss (zakkubalan)
Still Good Time Josh Safdie Benny Safdie US 2017 1
Still Good Time Josh Safdie Benny Safdie US 2017 2

In samenwerking met

logo Holland Festival

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye bar-restaurant.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op