Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Goodbye Stranger (Aaron Rookus, NL 2022)

Goodbye Stranger

Bekijk trailer

Aaron Rookus / NL, 2023 / 82 min.

Voor zijn speelfilmdebuut volgt Aaron Rookus Paul, playlist-curator bij een streamingdienst, die op een beslissend moment in zijn voorspoedige carrière staat. Dan slaat de twijfel vernietigend toe… Met Martijn Lakemeier (Oorlogswinter) in de hoofdrol, prachtige beelden van zomers swingend Amsterdam.

poster Goodbye Stranger (Aaron Rookus, NL 2022)

Paul heeft het perfect voor elkaar. Hippe baan als playlist-curator bij een dito hippe streamingdienst, mooi appartement, vriendin: als de sky de limit is wordt de toekomst alleen maar beter. En wanneer de baas Paul promotie aanbiedt in Londen bij ’s werelds grootste muziekstreamer gaat het dak eraf – of toch niet?

Paul moet binnen een dag besluiten of hij de nieuwe baan neemt; hij begint de situatie te overdenken: wil hij wel een kantoorbaan? Zijn sexy advocatenvriendin achterlaten? Is Londen echt wel iets voor hem? Rusteloos doolt Paul door zomers Amsterdam, een dag vol onverwachte confrontaties, ontmoetingen en sociale verplichtingen, een odyssee door ziel en stad…

Over de regisseur

Aaron Rookus (1983) studeerde onder meer aan de HKU Utrecht. Zijn afstudeerfilm I Wish I Could Share The Happiness Of Being Alone With Someone Else (2008) won meerdere prijzen. Daarna volgden enkele korte films, waaronder Woensdagen (Beste film en Beste regie Shortcutz Award Gala 2014) en Een goed leven (2016) dat ook met prijzen werd onderscheiden. Rookus regisseerde ook afleveringen van de tv-series Van God los en Zuidas. Zijn tweede speelfilm De idylle is in voorbereiding.

Voorfilm

Voorafgaand aan de vertoning van Goodbye Stranger ziet u de korte fim P (9') van Aaron Rookus. In deze film uit 2014 met Rifka Lodeizen is een Hollands gezin op de terugweg van een vakantie in Duitsland. Wanneer ze een parkeerplaats opzoeken, is het inmiddels duidelijk dat dit waarschijnlijk hun laatste reis samen is. Maar dan grijpen een echtelijke crisis, hitte, rusteloze hormonen en onderdrukte frustratie op onverwachte wijze op elkaar in.

Details

This movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains foul language

Regisseur

Aaron Rookus

Productiejaar

2023

Productieland(en)

NL

Originele titel

Goodbye Stranger

Lengte

82 min.

Taal

Nederlands, Engels

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch, Subcatch

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Goodbye Stranger (Aaron Rookus, NL 2022)
still Goodbye Stranger (Aaron Rookus, NL 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op