Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Wild relatives 1

Green Revolutions: Jumana Manna

Wat is het verband tussen landbouwhervormingen, biodiversiteit en politieke onrust in Libanon en Syrië? In haar poëtische documentaire Wild Relatives (2018) neemt Jumana Manna ons mee van een zadenbank in Aleppo naar de Libanese Bekavallei en de Wereldzadenbank op Spitsbergen. De avond begint met haar nieuwe korte film Journeys to the Ends of Shu’fat (2020) en een inleiding door Christian Henderson.

1080x1795 trembling landscapes

Journeys to the Ends of Shu”fat (Jumana Manna, 2020)Beeldend kunstenaar Jumana Manna (1987) was in het voorjaar van 2019 in residentie bij Dar Jacir in Bethlehem, waar ze werkte aan haar nieuwe film over het vinden van wilde planten. In deze video deelt ze haar leven in quarantaine in Shu”fat, Oost-Jeruzalem, toen haar filmopnames werden stopgezet vanwege de coronalockdown.

Wild Relatives (Jumana Manna, 2018)Diep in de aarde onder de Arctische permafrost worden zaden van over de hele wereld opgeslagen in de Global Seed Vault op Spitsbergen, als ​​back-up bij een eventuele ramp. Wild Relatives begint met een gebeurtenis die wereldwijd media-aandacht kreeg: in 2012, toen de oorlog in Syrië begon, werd een internationaal landbouwonderzoekscentrum gedwongen te verhuizen van Aleppo naar Libanon. Het planten van hun zaadcollectie uit de back-ups van Spitsbergen bleek een moeizaam proces.

De documentaire volgt het pad van deze transactie van zaden tussen het Arctische eiland en Libanon en verbindt zo het grootschalige internationale initiatief met de lokale implementatie ervan in de Bekaa-vallei van Libanon, voornamelijk uitgevoerd door jonge migrantenvrouwen. Voorstelling bij Trembling Landscapes: Between Reality & Fiction. Eleven Artists from the Middle East van gastcurator Nat Muller.

Zie ook de voorstelling om 21.30: Green Revolutions: Omar Amiralay

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Trembling Landscapes

Landschap is een beladen begrip in het Midden-Oosten.* Aan de ene kant speelt een heftige mix van nationale en natuurlijke grenzen, conflicten over grondstoffen en gebied en (koloniale) geschiedenis. Aan de andere kant is het een rijke bron voor identiteit, traditie, en verbeelding.

Lees meer
Ali Cherri, The Disquiet
Wild relatives 2
Wild relatives 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op