Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Hedi 52010058 st 4 s high

Hedi

De bescheiden twintiger Hedi leeft zijn leventje tegen de achtergrond van een snel veranderend Tunesië in de nasleep van de Jasmijnrevolutie. Dan ontmoet hij de vrijgevochten danseres Rim. Mohammed Ben Attia’s speelfilmdebuut werd gecoproduceerd door de gebroeders Dardenne.

Hedi 52010058 ps 1 s high

Hedi”s leven wordt volledig beheerst door zijn moeder Baya; zij regelt een baan voor hem bij een autodealer, bepaalt wie zijn aanstaande bruid wordt en houdt hem in de gaten. Hedi lijkt het allemaal best te vinden, veel ambitie ontplooit hij niet. Wanneer hij een week voor zijn huwelijk naar het toeristische kuststadje Mahdia moet voor zijn werk, lijkt zijn leven een wending te krijgen. In plaats van auto”s aan de man te brengen, gaat hij naar het strand. Daar ontmoet hij de levenslustige Rim, wereldreizigster, danseres en toeristenbegeleider. Een liefde ontbrandt.

Mohamed Ben Attia schreef en regisseerde zijn speelfilmdebuut, dat meteen twee prijzen op het filmfestival van Berlijn ontving (beste debuut, Zilveren Beer voor Majd Mastoura als beste acteur). Zijn rustige vertelling over kleine levens die onverwacht in een stroomversnelling raken, werd mede-geproduceerd door de broers Dardenne.

“…veelzeggend verhaal…bevrijdend…ingetogen… (**** NRC Handelsblad)

“ …subtiel…intelligent drama dat ondanks de bescheiden opzet veel indruk maakt…mooie zorgvuldige scenario…warm, aanstekelijk… (**** De Volkskrant)

“ …volstrekt eigenzinnig…goed gekozen kaders… (**** Het Parool)

Details

Hedi 52010058 st 5 s high
Hedi 52010058 st 1 s high
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op