Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Eye on Sound: Hero (soundwave)

Hero

Yimou Zhang / CN, 2002 / 93 min.

Deze voorstelling is afgelast. De producent van Hero, tevens producent van de film Crouching Tiger, Hidden Dragon die ook muziek heeft van de componist Tan Dun, heeft onverwacht de licenties ingetrokken en de titels onder embargo geplaatst.

poster Hero (Yimou Zhang, CN 2002)

We vermoeden dat de films gerestaureerd gaan worden en in 2025 (dat is 25 jaar na de première van Crouching Tiger, Hidden Dragon) opnieuw in release gaan. Eye zal dan proberen de films alsnog te vertonen.

Over Hero

Chinese grootmeester Zhang Yimou filmde een epische wuxia-vertelling over een naamloze krijger die drie geduchte martial arts-meesters verslaat. Score van componist Tan Dun, wiens muziekvoorstelling 'Requiem for Nature' tijdens het Holland Festival zijn wereldpremière beleeft.

Er was eens… een Chinese koning die over héél China wilde regeren; maar er waren ook drie vermaarde krijgers in dienst van zijn vijanden die dit streven verhinderden. Dan doemt een Naamloze Krijger (Jet Li) uit de provincie op voor de poorten van de Verboden Stad. Op audiëntie bij de koning van Qin verhaalt de Naamloze van zijn epische overwinningen op Hemel, Gebroken Zwaard en Vliegende Sneeuw.

Peperduur

Met Hero (camerawerk van Christopher Doyle) boekte Zhang Zhimou zijn eerste grootste succes in China; eerdere titels als Raise the Red Lantern (1990) en Ju Dou ( 1990) vierden triomfen op de arthousefestivals in het Westen, maar sloegen niet aan bij het Chinese publiek. Het peperdure, weelderig gefilmde vechtkunstdrama Hero werd door de Chinezen wel in het hart gesloten én sleepte een Oscarnominatie in de wacht voor Beste buitenlandse film.

Voor de score koos de regisseur de virtuoze Chinees-Amerikaanse componist Tan Dun. Diens nieuwe muziekvoorstelling ‘Requiem for Nature’ – voor koor en solisten, samenwerking met het Concertgebouw Orkest - gaat in première tijdens het Holland Festival op 30 juni en 1 juli.

Dit is onderdeel van

Bijzondere vertoningen

Details

Regisseur

Yimou Zhang

Productiejaar

2002

Productieland(en)

CN

Originele titel

Ying xiong

Lengte

93 min.

Taal

Mandarin Chinese

Ondertiteling

NONE

Drager

35mm

still Hero (Yimou Zhang, CN 2002)
still Hero (Yimou Zhang, CN 2002)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op