Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Criterion still

Het geslachtelijke onbehagen

Literaire filmavond in samenwerking met het tijdschrift De Gids en SLAA over sekse-diversiteit. Aan de hand van een essay van schrijfster en filmjournaliste Basje Boer bekijken we stills en filmfragmenten. Tussendoor geven verschillende dichters en schrijvers hun eigen kijk op sekse en het ongemak van een afgebakende seksuele rol.

Gilda fo0078140 1

'Het geslachtelijke onbehagen' is een speciale avond die aansluit op het op 17 oktober te verschijnen themanummer over gender van literair tijdschrift De Gids. Met dit nummer en deze avond spoort De Gids de lezer, kijker en bezoeker aan verder te denken over sekse, om zich via literatuur en film te verdiepen in een andere sekse dan de eigen.

ervaringsrijkdom

Sekse-diversiteit wordt onderzocht op een wijze die recht doet aan de complexiteit, gelaagdheid, ervaringsrijkdom en de persoonlijke en maatschappelijke urgentie ervan. Met deze literaire en cinematografische blik voegt het een nieuwe dimensie toe aan de huidige debatten die in Amsterdam worden georganiseerd rondom sekse. Bezoekers van de avond krijgen het themanummer van De Gids mee naar huis.

Later op de avond wordt John Cassavetes' Opening Night vertoond.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Eye on Art

Eye on Art is een programmareeks op het raakvlak van film en andere kunsten. Eye on Art sluit aan bij de actualiteit, met voorstellingen rond hedendaagse kunstenaars en programma’s bij belangrijke tentoonstellingen, manifestaties en Eye-activiteiten.

Lees meer
still uit Cloacinae Serge Onnen & Sverre Fredriksen, NL 2017)
Opening2s
Gilda fo0078140 2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op