Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Het lied van de zee (Song of the Sea) (Tomm Moore, IE 2014)

Het lied van de zee

Wonderlijke, Oscargenomineerde animatievertelling over een vuurtorenwachter die met zijn gezin aan de Ierse westkust woont. Dochter Saoirse voelt zich het lekkerst in zee, tussen de zeehonden – zij is een selkie, een sirene die de vloek van de Uilenheks kan opheffen. Van de makers van het eveneens Oscargenomineerde Brendan and the Secret of Kells. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar, met Nederlandse stemmen.

poster Het lied van de zee (Song of the Sea) (Tomm Moore, IE 2014)

Ben en Saoirse wonen bij hun vader in de vuurtoren op een klein eilandje. Om hen te beschermen voor de gevaren van de zee neemt hun grootmoeder hen mee naar de stad. Daar ontdekt Ben dat zijn zusje eigenlijk een selkie is. Selkies kunnen zowel de gedaante van een zeehond als een mens aannemen, en beschikken over bovennatuurlijke krachten.Zo kunnen ze bijvoorbeeld de vloek van de Uilenheks opheffen.

Tijdens een wonderlijke reis trotseren Saoirse en haar broer Ben allerlei gevaren en nemen het op tegen de heks…. Gelukkig heeft Ben een 3D-bril!

Het lied van de zee is geselecteerd voor de Oscarnominaties in de categorie Beste Animatiefilm; de Oscars worden op zondag 22 februari uitgereikt.Interview met art director Adrien Merigeau

“Prachtige folklore…lieflijk…De Oscarnominatie is er niet voor niets. (**** NRC Handelsblad)

“Bloedstollend mooi sprookje voor jong en oud… rijke, wonderlijke personages en onvoorstelbaar detail- en fantasierijke decors, is vóór alles zeer eigen. Ook de (volks)muziek draagt bij aan de unieke sfeer. (**** VPRO/Cinema.nl)

“…magisch…kracht en schoonheid…verslavend… (**** De Volkskrant)

Details

still Het lied van de zee (Song of the Sea) (Tomm Moore, IE 2014)
still Het lied van de zee (Song of the Sea) (Tomm Moore, IE 2014)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op