Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Correspondent avatar nina polak 01

High Art

Lisa Cholodenko / US, CA, 1998

De serie The Gaze laat zien hoe homoseksuele, lesbische en transgender filmmakers de filmgeschiedenis mede hebben bepaald. Deze keer aandacht voor High Art, Lisa Cholodenko’s portret van ex-fotografe Lucy die een gecompliceerde verhouding aangaat met haar buurvrouw Syd. Samenwerking met Roze Filmdagen. Inleiding door Nina Polak (De Correspondent). 

Poster 128

Lucy Berliner, ooit een bekende fotografe, leeft in Manhattan met haar minnares Greta, ooit een succesvolle actrice die zich in de kringen van Fassbinder bewoog. Een heroïneverslaving ontneemt de twee vrouwen de levenslust, scrabbelen na het zetten van een shot lijkt het hoogst haalbare.

Intussen wringt zich onderbuurvrouw Syd zich in het geruïneerde Heroine Chic-bestaan van Lucy en Greta; als foto-editor van het blad Frame wil ze Lucy herlanceren. Haar verschijning zet de relatie tussen Lucy en Greta onder druk, helemaal wanneer Lucy Syd introduceert in de geheimen van de Sapphische liefde… Wie gebruikt wie?

Cholodenko”s eerste speelfilm werd door de vermaarde filmcriticus Roger Ebert geprezen als een waarachtig portret van lesbische liefde: High Art is so perceptive and mature it makes similar films seems flippant”.

Inleiding door Nina Polak (1986). Zij werkt voor De Groene Amsterdammer en schrijft voor De Correspondent. Eerder publiceerde ze de roman We zullen niet te pletter slaan.

Dit programma is geselecteerd door We Are Public en gratis toegankelijk voor leden, mits niet uitverkocht. Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een uur voor aanvang worden opgehaald bij de kassa.

Details

Regisseur

Lisa Cholodenko

Productiejaar

1998

Productieland(en)

US, CA

Originele titel

High Art

0

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

High art 03 g
84966 full
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op