Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Basement the still01

Highlights International Film Festival Rotterdam

Een mooie dwarsdoorsnede met hoogtepunten van korte films van International Film Festival Rotterdam 2015. Programmeur Peter van Hoof: “We hebben gekozen voor drie films die bij ons festivalpubliek de meest enthousiaste reacties hebben losgemaakt.”

poster Korte Film Poule / IFFR highlights

De eerste korte film is The Basement van beeldend kunstenaar Erik van Lieshout, tijdens IFFR vertoond in het programmaonderdeel: As Long As It Takes: Short. Een werk dat veel stof deed opwaaien tijdens zijn premiere op de afgelopen Manifesta in St Petersburg.

We vervolgen met twee titels uit de Tiger Awards Competitie voor Korte Films. De eerste is Tijd en plaats, een gesprek met mijn moeder van Martijn Veldhoen waarin hij het verhaal van zijn moeder op een onverwachte, meelevende en visueel ingenieuze wijze verteld.

Het programma eindigt met een en visuele en muzikale reis langs de excentrieke begrafenistradities en -rituelen van Zuid-Vietnam. The Living Need Light, the Dead Need Music van het US/ Vietnamese collectief The Propeller Group.

Na afloop zal er een Q&A plaatsvinden met Martijn Veldoen, de regisseur van de film Tijd en Plaats, een gesprek met mijn moeder.

Geen zin om alleen te gaan?Deze voorstelling kun je ook bezoeken met Singles United, tijdens een clubdate: van tevoren samen iets drinken, om even kennis te maken, en na afloop de films gezellig nabespreken. Meld je aan op de site van Singles United, waar je ook ziet wie er nog meer gaan.

Details

Living need light the dead need music still02 0
Living need light the dead need music still03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op