Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Hit Man (Richard Linklater, US 2023)

Hit Man

Richard Linklater / US, 2023 / 115 min.

Richard Linklaters Hit Man is een mix van film noir, comedy en thriller, met een ontsporend liefdesverhaal als rode draad. Over een professor die de politie helpt en als fake huurmoordenaar klanten lokt – zijn alter ego gaat echter met hem aan de haal.

poster Hit Man (Richard Linklater, US 2023)
Overdag is Gary Johnson een keurige filosofieprofessor die zijn studenten onderwijst over moraliteit en andere filosofische topics; na werktijd echter wordt Gary een hele andere man, in te huren voor liquidaties. Gary gebruikt zijn talent voor gedaanteverwisseling om de politie te helpen; als nietsvermoedende cliënten op het punt staan de fake hitman in te huren, worden ze gearresteerd.

Gary geniet van zijn alter ego ‘Ron, de huurmoordenaar’. Zijn zorgvuldig opgebouwde act begint echter haarscheuren te vertonen als hij Madison ontmoet; zij wil haar gewelddadige echtgenoot laten omleggen, tegelijkertijd ontbrandt tussen Ron en Madison een vurige romance. Hoe ver gaat de professor in zijn act?

Intelligente slapstick

Hit Man is een uptempo, komische genremix, waarin tegelijkertijd kwesties worden aangeroerd aangaande de menselijke persoonlijkheid als te manipuleren construct en de ontwrichtende gevoelens die de liefde op kan wekken.

Linklater (Dazed & Confused, Before Sunrise, A Scanner Darkly) baseerde zich voor de film – een ‘hit’ op de festivals, de film komt in juni uit op Netflix – losjes op een krantenartikel over een universiteitsprofessor die daadwerkelijk undercover voor de politie werkte. De regisseur maakte er, in nauwe samenwerking met hoofrolspelers Glenn Powell en Adria Arjona, intelligente slapstick van met een beschouwelijke psychologische onderlaag.

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violencePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Richard Linklater

Productiejaar

2023

Productieland(en)

US

Originele titel

Hit Man

Lengte

115 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

still Hit Man (Richard Linklater, US 2023)
still Hit Man (Richard Linklater, US 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op