Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Fien Troch / BE, LU, NL, 2023 / 103 min.

Vijfde lange speelfilm van Fien Troch (Home) is een fascinerende vertelling over een 15-jarig meisje dat over voorspellende gaven zou beschikken en zich het lot van de mensen aantrekt. Prijs Beste Actrice filmfestival van Venetië voor hoofdrolspeler Cathalina Geeraerts. 

poster Holly (Fien Troch, BE 2023)

Nadat Holly, een 15-jarig meisje, een dodelijke schoolbrand voorspeld lijkt te hebben, zijn alle ogen op haar gericht. Lerares Anna is geïntrigeerd door Holly’s voorgevoel en nodigt haar uit om vrijwilligerswerk te doen in de rouwende gemeenschap. Overal waar ze komt geeft Holly rust, warmte en hoop. Maar al snel verliest ze de grip op haar eigen leven en wordt er steeds meer van haar verwacht.

In Holly werpt de Belgische filmmaker Fien Troch (Home, Kid) opnieuw een blik op de ongrijpbare wereld waarin jongeren (ongewild) terecht komen. De mensen om Holly hopen dat het meisje al hun angsten en zorgen kan wegnemen – ze gaan zelfs betalen voor haar diensten, en bezoedelen zo de oprechte empathie van het meisje met haar omgeving.

Prijzen op de festivals

Holly is de vijfde speelfilm van de Belgische regisseur Fien Troch (1978), die vooral bekendheid kreeg door haar vorige film, Home (2016, over de generatiekloof tussen tieners en volwassenen). De film kreeg de prijs voor Beste Regie van het filmfestival van Venetië (Orizzonti-sectie).

Holly ging in 2023 in wereldpremière op hetzelfde festival en kreeg na vertoning een vijf minuten durend, staand applaus. Hoofdrolspeler Cathalina Geeraerts werd er onderscheiden met de prijs voor Beste Actrice, uitgereikt door de internationale filmkritiek.

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 9 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Fien Troch

Productiejaar

2023

Productieland(en)

BE, LU, NL

Originele titel

Holly

Lengte

103 min.

Taal

Vlaams

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Holly (Fien Troch, BE 2023)
still Holly (Fien Troch, BE 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op