Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Home 20000355 st 3 s high

Home

Fien Troch / BE, 2017 / 103 min.

Tieners en volwassenen, zullen ze elkaar ooit begrijpen? In haar derde speelfilm geeft Fien Troch een ongepolijst beeld van worstelende generaties, gezien door de ogen van de 17-jarige jeugddelinquent Kevin. Home kreeg de Horizons-Award voor beste regie tijdens het filmfestival Venetië.    

Home 20000355 ps 1 s high

Na zijn ontslag uit de gevangenis krijgt Kevin een baantje als loodgietershulpje in het bedrijf van zijn oom en tante. Hij trekt op met zijn jongere neef Sammy en raakt via hem verzeild in een hechte groep tienervrienden. Een van hen is John, die in een beroerde thuissituatie zit. Kevin wil zijn nieuwe vriend helpen, koste wat het kost – de gevolgen zijn onvoorspelbaar ontwrichtend.

Fien Trochs vierde lange speelfilm werd al snel geselecteerd voor prestigieuze festivals, waaronder die van Venetië en Toronto. Op het filmfestival van Gent won Home zelfs meerdere prijzen: de Canvas Audience Award, de jongerenjuryprijs voor beste regie en de Georges Delerue-prijs voor beste muziek (door Johnny Jewel).

Troch filmde in het bijna vierkante 4:3 (tv-)formaat, waardoor de benauwenis die gefrustreerde adolescenten kunnen voelen ervaarbaar wordt; de cinema vérité-aanpak en het op de huid kruipen van de hoofdpersonen doet denken aan de werkwijze van filmers als Larry Clark (Kids), Ken Loach en de Dardenne-broers. Bijzonder zijn ook de geïmproviseerde scènes waarin de pubers elkaar met hun mobieltjes filmen: hun woede, verliefdheden en onzekere emoties komen ongefilterd op het doek.

over de regisseur

Fien Troch (België, 1978) regisseerde eerder films waarin thema”s als opgroeien, familie en huiselijke spanningen aan de orde kwamen. Een ander zijn geluk (2005), Unspoken (2008) en Kid (2012) waren in Nederland te zien op het International Film Festival Rotterdam. Troch studeerde aan de filmopleiding van de van de Hoge School Sint Lukas in Gent, waar ze nu lesgeeft. Ze maakte eerder korte films en enkele commercials.

“...slim...geweldige Els Deceukelier...Erg knap... (**** NRC Handelsblad)

“…Zorgvuldig…opvallend goed…uitermate sterk… (**** De Volkskrant)

“Vlijmscherp… buitengewoon energieke en plotgedreven film… (**** VPRO/Cinema.nl)

Details

Regisseur

Fien Troch

Productiejaar

2017

Productieland(en)

BE

Originele titel

Home

Lengte

103 min.

Taal

Dutch

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Home 20000355 st 4 s high
Home 20000355 st 9 s high
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op